Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
Αρχική STORIES Δέος! Το ξωκλήσι που «αιωρείται» ανάμεσα σε ουρανό και γη!

Δέος! Το ξωκλήσι που «αιωρείται» ανάμεσα σε ουρανό και γη!

Δέος! Το ξωκλήσι που «αιωρείται» ανάμεσα σε ουρανό και γη!
Ένα άκρως εντυπωσιακό ξωκλήσι, που κανείς δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφθεί σε ταξίδι του στην Κρήτη, δημιουργεί ένα τοπίο αρμονίας και γαλήνης στο Ρέθυμνο. Σε φωτογραφία που δημοσίευσε το Δια-sos-τε τη Μεσαρά, η εικονιζόμενη εκκλησία της Αναλήψεως, με θέα τη Μεσαρά, προκαλεί δέος.

«Μεταξύ ουρανού και γης», με εξαίρετο φόντο το Νότιο Κρητικό Πέλαγος και τις νησίδες Παξιμάδια, ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου -που ανήκει στην ενορία Μελάμπων Ρεθύμνου και τα «θυρανοίξια» του πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2015- προκαλεί ανάταση ψυχής μόνο με τη θέα του!

Όπως έχει αναφερθεί από την ενορία Μελάμπων «Την τοποθεσία που τη γνωρίζαμε ως “Κυλιστρίδι” μπορούμε να την λέμε “Ανάληψη του Κυρίου” από το ομώνυμο ξωκλήσι που δεσπόζει εδώ με θέα σε ολόκληρο τον κόλπο της Μεσαράς και τη νότια πλαγιά του βουνού “Βουβάλα”.

H κατασκευή του ναού έγινε με την πρωτοβουλία του Αριστείδη Μπαγιαρτάκη και την οικονομική στήριξη πολλών πιστών Μελαμπιανών και μη. Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη ήταν του Βαγγέλη Ψυλλάκη ο οποίος κατάφερε να δώσει πνεύμα και ζωή, χρώμα και ομορφιά σε ένα τόπο, που ο βοριάς και οι τοπικές καιρικές συνθήκες τον έκαναν αφιλόξενο, που δεν σε προκαλούσε να τον προσέξεις.

Τώρα όμως με το εκκλησάκι αυτό σε προσελκύει και σε προσκαλεί να σταθείς εδώ…».

ρέθυμνο
Κεντρική φωτογραφία: Μανώλης Ντρετάκης

ΠΗΓΗ

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ