XIROMEROPRESS TV • ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΑΣ

XIROMEROPRESS TV • ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη, Απρ 22, 2021
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Δημήτρης Άνθης: Μηνύει ΗΘΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ '8 ΛΕΞΕΙΣ" για βιασμό (Video)

Δημήτρης Άνθης: Μηνύει ΗΘΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ‘8 ΛΕΞΕΙΣ” για βιασμό (Video)

Δημήτρης Άνθης: Μηνύει ΗΘΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ‘8 ΛΕΞΕΙΣ” για βιασμό (Video)

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες ψυχικής και σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου με ακόμα ένα όνομα να προστίθεται στη λίστα των καταγγελομένων. Ο ηθοποιός Δημήτρης Άνθης, έπειτα από τις σοκαριστικές μαρτυρίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, μηνύει τον Νικόλα Στραβοπόδη για σεξουαλική κακοποίηση. 

Σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, ο Δημήτρης Άνθης περιέγραψε τη στιγμή του βιασμού από τον ηθοποιό με τον οποίο γνωρίστηκε το 2006.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ενώ φοιτούσε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, κάποια στιγμή έλαβε πρόσκληση από τον Νικόλα Στραβοπόδη να πάει στο σπίτι του, την οποία και αποδέχθηκε. Όπως υποστηρίζει, εκείνος τον αιφνιδίασε:

«Χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου…», καταθέτει, περοσθέτοντας ότι αμέσως μετά ο ηθοποιός άρχισε να τον βρίζει με χυδαίες εκφράσεις.

«Με το ένα χέρι του και με το σωματικό του βάρος με κρατούσε ακίνητο πάνω στο κρεβάτι, ενώ με το άλλο άρχισε να τραβάει με δύναμη για να μου βγάλει το παντελόνι. Αιφνιδιάστηκα, πανικοβλήθηκα από την απρόσμενη βιαιότητα, ένιωσα να χάνω τον κόσμο μου!

Διαμαρτυρήθηκα, του είπα “τι κάνεις εκεί, άσε με, δεν θέλω”, προσπάθησα να σηκωθώ όρθιος… Ένιωσα να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, αμέσως αυτός δεν έσωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε τις προσπάθειές του.

Ένιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα μου με ολόκληρο το χέρι του.

Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα. Αφού ολοκλήρωσε την πράξη της διείσδυσής με όλο του το χέρι, με εμένα να σφαδάζω στον πόνο, με βίασε εισάγοντας και το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου…».

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο ηθοποιός τονίζει ότι το μόνο που θυμάται είναι να ακούει τον φερόμενο ως κατηγορούμενο να ομιλεί στο τηλέφωνο με κάποιον στον οποίο είπε: «έλα εδώ, τον έχω».

Εκείνη τη στιγμή, όπως αναφέρεται στο dikastikoreportaz.gr, ο Δημήτρης Άνθης βρίσκει την δύναμη να σηκωθεί και φεύγει από το διαμέρισμα.

Ο ηθοποιός μιλά για μια τραυματική εμπειρία την οποία δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει μέχρι σήμερα. Αναφερόμενος στον λόγο που δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, εξηγεί ότι φοβήθηκε την καταγραυγή και τις ισχυρές γνωριμίες του Στραβοπόδη, προσθέτοντας ότι  δεν ήθελε να πληγώσει την οικογένειά του.
Νικόλας Στραβοπόδης: “Είμαι αθώος”

Την ίδια στιγμή, ο Νικόλας Στραβοπόδης δηλώνει στο dikastikoreportaz.gr ότι είναι αθώος και ότι όλα έγιναν με την αποδοχή και συναίνεση του μηνυτή.

«Δεν έχω ενημερωθεί, προς το παρόν, για την ουσία και τις λεπτομέρειες της καταγγελίας και της εγκλήσεως σε βάρος του εντολέα μου. Μετά από μια πρώτη επαφή με τον εντολέα μου, ο ίδιος δηλώνει ότι το περιεχόμενο της καταγγελίας είναι παντελώς αβάσιμο. Περισσότερα θα μπορούμε να πούμε όταν υπάρξει πρόοδος της ποινικής διαδικασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Άνθης είχε μιλήσει για την τραυματική αυτή εμπειρία του στις 13 Φεβρουαρίου στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, χωρίς να κατονομάζει τότε τον καταγγελόμενο.

topontiki.gr/a