Δελτίου τύπου
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 03/03/2021 μεταξύ του κ. Χάρη Θεοχάρη Υπουργού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Βίκυς Λοίζου, του δημάρχου Ακτίου- Βόνιτσας κ. Γεώργιο Αποστολάκη και του κ.κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη βουλευτή της Ν.Δ. νομού Αιτωλ/νιας με κύριο θέμα συζήτησης την άμεση επίλυση προβλημάτων του άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και την γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του ανωτέρω δήμου.
Αρχικά έγινε τοποθέτηση του δημάρχου, ο οποίος επεσήμανε στον υπουργό και στην γενική γραμματέα ότι θα πρέπει να επισπευθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην αδειοδότηση των κατασκευών ώστε να επισθευθεί και η δημοπράτηση του Τουριστικού Αγυροβολίου Βόνιτσας, ένα έργο που ήδη έχει χρηματοδοτηθεί από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή της Βόνιτσας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία. Στην συνέχεια τόνισε την άμεση ανάγκη για την επιτάχυνση των διαδικασιών για το έργο της μαρίνας Παλαίρου, ένα έργο που με την ολοκλήρωση του θα δώσει ανάσα πνοής στην περιοχή. Με το προτεινόμενο σχεδιασμό θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη μαρίνα για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, η οποία θα τονώσει όχι μόνο τον τουρισμό και την οικονομία της Παλαίρου αλλά και ευρύτερα του δήμου.
Συνοψίζοντας ο κ. Αποστολάκης ανέπτυξε τόσο στον κ. Θεοχάρη όσο και στην κ. Λοίζου επιπλέον τρεις προτάσεις του για την προώθηση και την ανάπτυξη τόσο της τουριστική όσο και της οικονομικής δραστηριότητας για το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Αυτές αφορούν πρώτον στην δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην περιοχή της Πογωνιάς, για την πραγματοποίηση καταδύσεων αναψυχής σε μια περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλους με την απαιτούμενη γεωμορφία όπου θα καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης μεγάλου αριθμού τουριστών. Δεύτερον την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων μέσω του clubbing και έχοντας στο επίκεντρο τις προστατευόμενες περιοχές natura (όπως για παράδειγμα περιοχή Δ.Ε. Ανακτορίου). Επενδύσεις που βρίσκουν μεγάλη άνθηση στο εξωτερικό, γίνονται πόλοι έλξης για την προσέλκυση υψηλού τουρισμού και με σχετικές μελέτες που έχουν γίνει τα εκτιμώμενα οφέλη για την εθνική οικονομία θα είναι πολύ μεγάλα. Και τρίτο στην υλοποίηση νέου σχεδιασμού για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών στην περιοχή Τρύφου. Έργο το οποίο θα προσελκύσει τόσο τον εγχώριο όσο και τον ξένο τουρισμό με την προϋπόθεση ότι θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της προσβασιμότητας (δρόμος).


Ο Υπουργός κ. Θεοχάρης από την μεριά του δεσμεύτηκε ότι θα επισπευτούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την υλοποίηση των ανωτέρω έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Από την μεριά της και η Γενική Γραμματέας κ. Λοίζου θα επιβοηθήσει ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά. Μάλιστα έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τις προτάσεις που ανέπτυξε ο κ. Αποστολάκης.
Τέλος από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Κώστας Καραγκούνης συνόψισε στη συζήτηση στις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες και προτάσεις του δήμου που θα αναδείξουν τουριστικά αλλά και οικονομικά την ιδιαίτερη πατρίδα του. Τόνισε με την σειρά του ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα ανέκαθεν ήταν ένας ισχυρός πυλώνας στον οποίο στηρίζεται η εθνική οικονομία αλλά και κατά τόπους οι περιφερειακές οικονομίες. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο κ. Καραγκούνης υπήρξε αρωγός στις προσπάθειες του δήμου ώστε να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες- αδειοδοτήσεις ώστε κάποια στιγμή να ολοκληρωθούν αυτά τα δυο πολύ σημαντικά έργα, τόσο της μαρίνας της Παλαίρου, όσο και του τουριστικού αγκυροβολίου Βόνιτσας, ενώ από κοινού με τον δήμαρχο ζήτησαν από το κ. Θεοχάρη να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες μελέτες για τις τρεις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Αποστολάκης. Τέλος ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό όσο και την γενική γραμματέα για την πολύτιμη βοήθεια και αρωγή τους.
Εκ του Δήμου

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *