Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η φετινή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου είναι αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Βόνιτσας που έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου του 1829.

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
Γενικός σημαιοστολισμός , Δημοσίων Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου από τις 8 το πρωί μέχρι Δύσεως του Ηλίου της 25ης Μαρτίου.
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
-Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων ως και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οδών και πλατειών του Δήμου.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
-Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
-Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνα Εωθινά και Εθνικά Εμβατήρια.
-Ώρα 09:45 προσέλευσης Δημάρχου, Δημοτικής Αρχής και άλλων Επίσημων Αρχών.
-Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου
Σπυρίδωνα Βόνιτσας.
Στη δοξολογία θα παραστούν όλες οι Τοπικές, Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές με τους Υπαλλήλους τους, τα σχολεία, τα αναγνωρισμένα σωματεία και οι σύλλογοι.

 • Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο του Θεοδωράκη Γρίβα έναντι του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Βόνιτσας.
 • Kατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Γεώργιο Αποστολάκη, την Μ.Υ. FOB AKTION, το Αστυνομικό Τμήμα Ακτίου Βόνιτσας, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Βόνιτσας, τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, το ΕΠΑΛ, Λύκειο, Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας, την Δημοτική Φιλαρμονική Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, τον Πολιτιστικό σύλλογο Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ και άλλους πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς.
  Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Παπά Βασιλική, Δημοσιογράφος.
  Προσκλητήριο Ηρώων
  Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.
  Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
 • Παρέλαση, προ των επισήμων στην παραλιακή οδό Δημ. Σάννου: της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, του Λυκείου , του ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου, του 1ου Δημοτικού Σχολείου και Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτίου-Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».
  Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί Δημοτικοί Χοροί από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτίου-Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στην πλατεία της Βόνιτσας

-Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Επαμεινώνδας Νικάκης (τέως Λυκειάρχης)
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :
-Τα της δοξολογίας και του Μνημόσυνου ο Πρωτοπρεσβύτερος και Πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Χέλμης Δημήτριος και Αρχιερατικός Επίτροπος και Πρωτοπρεσβύτερος Βέττας Χρήστος.
-Τα της τάξης και κυκλοφορίας το Αστυνομικό Τμήμα Ακτίου Βόνιτσας.

LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ