Ζητήθηκε από έναν άνδρα να βάψει μια βάρκα. Έφερε το χρώμα και τις βούρτσες του και άρχισε να βάφει το σκάφος με έντονο κόκκινο χρώμα, όπως του ζητησε ο ιδιοκτήτης.
Ενώ εβαφε, παρατήρησε μια μικρή τρύπα στο σκάφος, και το επισκευάσε ήσυχα. Όταν τελείωσε το βάψιμο,έλαβε τα χρήματά του και έφυγε.
Την επόμενη μέρα, ο ιδιοκτήτης της βάρκας τον επισκέφτηκε και του έδωσε μια ωραία επιταγή, πολύ υψηλότερη από την πληρωμή για το βάψιμο.
-Μα με πληρώσατε ήδη για το βάψιμο
-Ναι , αλλά αυτό δεν είναι για ττο βάψιμο. Είναι για την επισκευή της τρύπας στο σκάφος.
-Μα ήταν τόσο μικρή εξυπηρέτηση … σίγουρα δεν αξίζει να με πληρώσετε με τόσο υψηλό ποσό για κάτι τόσο ασήμαντο.
-Αγαπητέ μου φίλε, δεν καταλαβαίνεις. Ασε με να σου πω τι συναίβει : Όταν σου ζήτησα να βάψεις τη βάρκα, ξέχασα να αναφέρω την τρύπα.Οταν στέγνωσε, τα παιδιά μου την πήραν και πήγαν για ψάρεμα.Δεν ήξεραν ότι υπήρχε μια τρύπα. Δεν ήμουν στο σπίτι εκείνη την σιγμή.Όταν επέστρεψα και παρατήρησα ότι είχαν πάρει τη βάρκα, ήμουν απελπισμένος γιατί θυμήθηκα ότι είχε μια τρύπα.Φαντάσου την ανακούφιση και τη χαρά μου όταν τους είδα να επιστρέφουν από το ψάρεμα. Τότε, εξέτασα τη βάρκα και διαπίστωσα ότι είχες επισκευάσει την τρύπα!Καταλαβαίνεις, τώρα, τι έκανες; Εσωσες τη ζωή των παιδιών μου! Τα χρήματα δεν ειναι αρκετα για να πληρώσω τη «μικρή» καλή σου πράξη.
Ας νιώθετε ευγνωμοσύνη και ας το δείχνετε σε όποιον άνθρωπο βοήθησε , σκουπισε δάκρυα, ξενύχτισε, άκουσε προσεκτικά και επιδιόρθωσε προσεκτικά όλες τις «διαρροές» που είχατε.
Ο Θεός κρατά μια ευχάριστη έκπληξη για να είμαστε χρήσιμοι και σημαντικοί για κάποιον.Στην πορεία, μπορεί να έχετε επισκευάσει πολλές «τρύπες σκαφών» για πολλά άτομα χωρίς να συνειδητοποιήσετε πόσες ζωές έχετε “σώσει”.
Κάνω τη διαφορά λέγεται, σε έναν κόσμο α-διάφορο και εγωϊστή
Κάνε τη διαφορά “Δημήτριος Ι. Πετρούνιας – Κλινικός Ψυχολόγος

Από xiromeropress