Συνεδρίασε την Δευτέρα 6 Μαρτίου με την μορφή του κατεπείγοντος το Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, που έχει και την ευθύνη του ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο Αθ. Κασόλας, πρόεδρος του Δ.Σ., μετείχαν όμως ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης, ο Κ. Τσακαλης, αντιδήμαρχος του ίδιου δήμου, ο Γ. Τριανταφυλλάκης, δήμαρχος Ξηρομέρου και ο αντιδήμαρχος του, Σ. Γερόλυμος.

Τη συνεδρίαση διεύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γερόλυμος απόντος του προέδρου ο οποιος και εισηγήθηκε θετικά για την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου για μεταφορά 12.000 τόνων ΑΣΑ στον ΧΥΤΑ Παλαίρου για λόγους δημόσιας υγείας κατ΄εκτέλεση της από 24.02.2023 (ΦΕΚ 1188/τ.Β’ /03.3.2023) Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα.

Λαμβάνοντας τον λόγο το μέλος Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος διαφώνησε με την εισήγηση επισημαίνοντας πως ο ΧΥΤΑ Παλαίρου κινδυνεύει με κορεσμό με αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα να μην μπορεί ούτε ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας αλλά ούτε αυτός του Ξηρομέρου να εναποθέτουν τα απορρίμματα τους.

Τον λόγο επίσης έλαβαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους τα μέλη Γ. Τριανταφυλλάκης  και Κ. Τσακάλης

Τελικά δεν ελήφθη απόφαση επι του θέματος καθόσον καμία από τις δύο εκφρασθείσες απόψεις δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία


Υπερ της εισηγήσεως ψήφισαν τα μέλη Τριανταφυλλάκης Ιωάννης και Γερόλυμος Σωτήριος.


Κατά της εισηγήσεως ψήφισαν τα μέλη Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος και Τσακάλης Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε νέα συνεδρίαση για την ερχόμενη Παρασκευή και ενώ την ίδια στιγμή ο δήμος Μεσολογγίου πιέζει για την εφαρμογή της απόφασης του υπουργού.

Από xiromeropress