Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΝΗΣ Δικαστήριο επέβαλε σε κτηνοτρόφο να βγάζει τα κουδούνια το βράδυ από τις...

Δικαστήριο επέβαλε σε κτηνοτρόφο να βγάζει τα κουδούνια το βράδυ από τις αγελάδες!


Το κουδούνισμα από τα τροκάνια των αγελάδων που βόσκουν αμέριμνες στα ορεινά βοσκοτόπια μπορεί να παραπέμπει σε ειδυλλιακές σκηνές για κάποιους, όμως για τους κοντινούς γείτονες του κοπαδιού συνιστά έναν πραγματικό εφιάλτη.
Αυτό ήταν το επιχείρημα που αποδέχτηκε το Εφετείο της Ζυρίχης για να υποχρεώσει έναν Ελβετό κτηνοτρόφο να αφαιρεί τα κουδούνια από τις 27 αγελάδες του κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η απόφαση αυτή επικύρωσε την εντολή που είχε δώσει στον κτηνοτρόφο η μικρή κοινότητα όπου διαμένει, κοντά στη Ζυρίχη, κατόπιν αιτήματος των γειτόνων του οι οποίοι είχαν απελπιστεί από τα αδιάκοπα κουδουνίσματα που δεν τους άφηναν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα. Οι γείτονες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά πέρσι ο αγελαδοτρόφος προσέφυγε με τη σειρά του στο Εφετείο, ζητώντας την αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης.
Μετά την έρευνα που έκανε, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να αφαιρεί τα κουδούνια από τις αγελάδες του από τις 22:00 μέχρι τις 7:00 το πρωί. “Ακόμη και σε απόσταση 80 μέτρων από την πηγή, η ηχορύπανση ήταν πολύ υψηλή”, αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.
Οι δικαστές έκριναν εξάλλου ότι τα κουδούνια είναι άχρηστα για τις αγελάδες αυτές οι οποίες ζουν σε περίφραχτο χώρο. Ο ιδιοκτήτης αντέτεινε ότι τα κουδούνια χρησιμεύουν για τον εντοπισμό των ζώων που το σκάνε, όμως το δικαστήριο προέκρινε το συμφέρον των γειτόνων.
Ο κτηνοτρόφος μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση ή να φτάσει ακόμη και στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας για να δικαιωθεί.
ΠΗΓΗ

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ