ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Δολοφονία δασκάλου Νίκου Μέντζου στο Αγρίνιο: «Δεν τον σκότωσε απλά, τον έψησε ζωντανό»

Ξεκίνησε η δίκη με κατηγορούμενη τη σύζυγό του – Τι κατέθεσε ο αδερφός του
 
            Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου ξεκίνησε χθες η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Νίκου Μέντζου, οχτώ χρόνια μετά τον φρικτό θάνατό του.
          Στο εδώλιο του κατηγορουμένου η σύζυγος του δασκάλου από το Αγρίνιο, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
       Όπως θα δείτε και στο video από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η γυναίκα του θύματος που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, έφτασε στις 08:30 το πρωί στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του…..
 

Αδερφός δασκάλου: «Δεν τον σκότωσε απλά, τον έψησε ζωντανό»
           Το δικαστήριο ξεκίνησε με την εξέταση του αδερφού του θύματος, ενώ το κλίμα μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ιδιαίτερα βαρύ γιατί από τη μία πλευρά υπάρχει η σύζυγος του θύματος από την άλλη τα πέντε αδέρφια του.
        Ο αδερφός του δασκάλου είπε πως η κατηγορούμενη δε σκότωσε απλά το θύμα, αλλά «το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει».
            Περιέγραψε τον Νίκο Μέντζο ως έναν πολύ ανοιχτό και αγαπητό άνθρωπο, ο οποίος έκανε εύκολα παρέες. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά και ο χαρακτήρας του άρχισαν να αλλάζουν σταδιακά από τη στιγμή που παντρεύτηκε τη συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία χαρακτήρισε «αυστηρή», «σκληρή», «ασφυκτική» μέσα στον γάμο, που έκανε κουμάντο σε όλα.
         Η σύζυγος του δασκάλου φέρεται να είχε το ταμείο του σπιτιού και να διαχειριζόταν τα χρήματα που κέρδιζε το ζευγάρι. Ο δάσκαλος είχε και δεύτερη δουλειά από το μεσημέρι και μετά, καθώς εργαζόταν στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της κατηγορουμένης, απ΄όπου έπαιρνε έναν δεύτερο καλό μισθό.
       Ο αδερφός του τον περιέγραψε ως έναν άνδρα «εγκλωβισμένο πίσω από έναν πάγκο, πιεσμένο συνέχεια».
Η εξωσυζυγική σχέση του δασκάλου
          Όπως είπε ο αδερφός του, έναν χρόνο πριν τον θάνατό του άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά του. Χαρακτήρισε την κατηγορούμενη ως μία γυναίκα πληγωμένη, που είχε κυριευτεί από εκδίκηση, καθώς είχε μάθει για την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. «Προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της».
        Όπως είπε στην κατάθεσή του ο αδερφός του Νίκου Μέντζου, μετά το άνοιγμα των λογαριασμών του βρέθηκαν 100.000 ευρώ. «Μάζευε κερδισμένα λαχεία για να δικαιολογήσει κάποια χρηματικά ποσά. Ήθελε να αγοράσει ακίνητα. Το 2011 μου είχε δανείσει 10.000 ευρώ».
              Τέλος, τόνισε πως η κατηγορούμενη κάλεσε το θύμα και μίλησαν 82 δευτερόλεπτα: «αμέσως μετά ο αδερφός μου καλεί τη χρηματιστηριακή και ρευστοποιεί τις μετοχές. Τον σκότωσε, γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα».
Τι αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα
           Σύμφωνα με αυτό, η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση κι εκείνη το γνώριζε. Δε διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει και με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο, επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
          Επίσης, η σύζυγος φέρεται να ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά.
          Για την υπόθεση υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είπε ότι όταν είδε τη φωτιά, πλησίασε και είδε την παρουσία μίας γυναίκας, η οποία ήταν ήρεμη, περιφερόταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το φλεγόμενο όχημα και όταν έφτασε η Πυροσβεστική επιδόθηκε σε κλάματα και κραυγές. Άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά της.
Το χρονικό του θρίλερ με τον Νίκο Μέντζο
      Ο 46χρονος δάσκαλος από το Αγρίνιο είχε βρεθεί απανθρακωμένος και δεμένος στο κάθισμα του αυτοκινήτου του σε χωράφι ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο, στις 29 Απριλίου του 2011.
        Τη μοιραία ημέρα, το πρωί της «Μεγάλης Πέμπτης» παρέα με τον αδερφό της συζύγου του πήγαν στη Λεπενού, όπου διατηρούσαν μελίσσια για να κόψουν τα χόρτα στο χωράφι τους. Στις 09:15 ο Νίκος Μέντζος πέρασε από το ζαχαροπλαστείο και της είπε πως θα πήγαινε να καθαρίσει ένα άλλο χωράφι του.
        Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου έδειξε ότι το θύμα τη μοιραία ημέρα έκανε και δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από τις δύο γυναίκες.
          Η σύζυγός του υποστηρίζει ότι στις 11:08 της τηλεφώνησε λέγοντάς της «τώρα θα γίνουν όλα ρημαδιό». Μετά το τηλεφώνημα άρχισε να τον ψάχνει εναγωνίως και ήταν εκείνη που διαπίστωσε τη φωτιά στο όχημά του, καλώντας την αδερφή της.
 
                  Αρχικά ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί αυτοκτονία. Ωστόσο μετά από επιμονή των συγγενών και των αδελφιών του, έγινε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, κατά την οποία βρέθηκαν τμήματα από σύρμα τα οποία ήταν πλεγμένα με τους ιστούς και τα οστά του. Δε βρέθηκαν ποτέ το κεφάλι και τα δόντια του, τα οποία είναι πυκνά οστά άρα και δύσκολο να εξαφανιστούν.
             Η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί τότε ως μία εκρηκτική κατάσταση με ερωτικά πάθη, λάθη, εκβιασμούς και απειλές. Έγκλημα πάθους, μίσους, εκδίκησης ή ξεκαθαρίσματος ήταν μερικά από τα ερωτήματα που κυριαρχούσαν εκείνη την περίοδο.
         Πριν λίγο καιρό είχαν κληθεί για απολογία η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση ο δάσκαλος με ένα συγγενικό της πρόσωπο. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.
Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη για τον θάνατο του Ν. Μέντζου
              Εξετάστηκε και η αδελφή του Νίκου Μέντζου, που είναι η δεύτερη μάρτυρας που επίσης περιέγραψε τον αδελφό της ως έναν χαρούμενο, κοινωνικό και δοτικό άνθρωπο, που ήθελε να βλέπει όλους τους αγαπημένους του καλά.
           Ήταν πολύ εργατικός και μάλιστα όταν τέλειωνε το ωράριό του στο σχολείο, δούλευε και στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας της συζύγου του. Έτσι συγκέντρωνε χρήματα για να αγοράσει ένα οικόπεδο και να κατασκευάσει έναν καινούργιο σπίτι.
         Εκτός από τα χρήματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό, η αδελφή του ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν άλλες 180.000 ευρώ που φυλάσσονταν στο σπίτι από τα οποία το θύμα είχε αφαιρέσει κάποια ποσά που τα διέθεσε για να κάνει δώρα στην ερωμένη του. Αυτό προφανώς εξόργισε την σύζυγο και, κατά την εκτίμηση της μάρτυρος, αποτελούσε λόγο εκδίκησης.
         Η πλευρά της οικογένειας του θύματος, βάσει και των καταθέσεων των δυο αδελφών του, θέλει να αποδείξει ότι η σύζυγος με την βοήθεια ενός ακόμη ατόμου, που δεν έχει κατονομαστεί, ήταν αυτοί που σκότωσαν με τον άγριο αυτό τρόπο τον δάσκαλο.
             Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν μάρτυρες που είδαν την γυναίκα στο σημείο μαζί με κάποιον άνδρα να παρακολουθούν ατάραχοι το φλεγόμενο όχημα, χωρίς να κάνουν καμία κίνηση, αλλά όταν ήρθε η πυροσβεστική η σύζυγος επιδόθηκε σε κλάματα και κραυγές.
          Οι συγγενείς του θύματος δεν μιλούν για ένα απλό έγκλημα αλλά για ένα ειδεχθές έγκλημα, κατά το οποίο οι δράστες έδεσαν τον δάσκαλο στο κάθισμα του αυτοκινήτου και τον «έψησαν» ζωντανό, όπως είπαν τα αδέλφια.
 
        Συνολικά οι μάρτυρες που θα εξεταστούν είναι 31 και από τις δυο πλευρές, ενώ η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.
         Με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας ξεκίνησε η Δίκη της συζύγου του δασκάλου, Νίκου Μέντζου, που το 2011 βρέθηκε απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του σε λιοστάσι στο Αγρίνιο.
       Η κατηγορία που της απαγγέλθηκε είναι ανθρωποκτονία από κοινού και η Δίκη γίνεται στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου. Πρώτος μάρτυρας ήταν ο αδελφός του θύματος ο οποίος μίλησε για τις πληροφορίες που είχε σχετικά με την εξωσυζυγική του σχέση και περιέγραψε την ημέρα του θανάτου του και τις αντιδράσεις της κατηγορουμένης.
          Ο αδελφός περιέγραψε τον αδελφό του ως έναν κοινωνικό και αγαπητό άνθρωπο στην περιοχή του Αγρινίου, που όμως άλλαξε συμπεριφορά από τότε που παντρεύτηκε, καθώς η σύζυγός του ήταν αυστηρή και ασκούσε έλεγχο τόσο στον ίδιο όσο και τα οικονομικά που ήταν πολύ καλά καθώς όταν ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί του βρέθηκαν 100.000 ευρώ. Ο αδελφός είπε μάλιστα ότι υπήρχαν και άλλα χρήματα που προσπαθούσε να δικαιολογήσει μαζεύοντας κερδισμένα λαχεία.
           Ωστόσο η εξωσυζυγική σχέση που σύναψε με μια νεαρή κυρία το 2009 έγινε γνωστή στην σύζυγό του, όπως λέει η ίδια στις καταθέσεις της, αλλά προσπαθούσε να σώσει το σπίτι της και γι’ αυτό δεν απομακρύνθηκε από τον γάμο. Το γεγονός ότι ήταν μια απαντημένη και πληγωμένη γυναίκα, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, αποτέλεσε κίνητρο για να φθάσει στο έγκλημα. Έτσι περιγράφεται ως η γυναίκα που την ώρα που καιγόταν το αυτοκίνητο με τον άτυχο δάσκαλο να βρίσκεται μέσα σε αυτό, ήταν στο σημείο και απλά παρακολουθούσε το συμβάν.
        Στην συνέχεια σύμφωνα με τον μάρτυρα η ίδια δεν εκδήλωσε στενοχώρια αλλά μια στάση σχεδόν απάθειας, που ο ίδιος την θεωρεί στάση ενοχής.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ – aixmi-news.gr
xiromeronews.blogspot.com/

Αφήστε ένα σχόλιο

comments