%ce%b4%ce%b1%ce%b2%ce%b7%cf%84%ce%b7
Ο Δήμος Αγρινίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, θα πραγματοποιήσει μετρήσεις σακχάρου σε δημότες με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η δράση θα γίνει τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00μ.μ. στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου).
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.
Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.
“ Ο Διαβήτης μας αφορά όλους. Η σωστή ενημέρωση μας προστατεύει.”

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *