ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δρομολογείται «πολιτιστική διαδρομή» και στα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο είχε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου Διάζωμα, Σταύρο Μπένο, και την εμπειρογνώμονα σε θέματα τουρισμού, Μπέτυ Χατζηνικολάου.

Το σωματείο Διάζωμα δραστηριοποιείται στην αποκατάσταση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, και γενικότερα των αρχαίων μνημείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, και την ένταξή τους στην καθημερινότητα του σύγχρονου πολίτη και περιηγητή.

Θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση του σχεδίου διαμόρφωσης μιας πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας, σε συνδυασμό με τους άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νομού, με το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον του και, ιδιαίτερα, με την παρουσία του εξαιρετικά πλούσιου υδάτινου στοιχείου.

Το σχέδιο προβλέπει την αξιοποίηση των νέων οδικών αξόνων που ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα αίροντας τη μακρόχρονη απομόνωση της περιοχής, και αποσκοπεί σε μια ευρύτερη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την οικονομία της, την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, την προβολή και διάθεση των τοπικών προϊόντων.

Ο υπουργός δέχθηκε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να μετάσχει στην υλοποίηση του σχεδίου μέσω των σχετικών κοινοτικών προγραμμάτων, σε μια συνδυασμένη προσπάθεια με τα αντίστοιχα περιφερειακά.

Εξάλλου, το όλο εγχείρημα, που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά το αναπτυξιακό προφίλ της Αιτωλοακαρνανίας, δεν απαιτεί μεγάλα κονδύλια σε σύγκριση με τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει και με την αναπτυξιακή ώθηση που γενικότερα μπορεί να δώσει στην ευρύτερη περιοχή. Μπορεί, άλλωστε, να συνδυασθεί και να συνεργήσει με άλλα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η ανακαίνιση του πρώην Ξενία της Ναυπάκτου και η μετατροπή του σε έναν πολυχώρο εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, την ψηφιακή αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας.
//newsta.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

  1. […] post Δρομολογείται «πολιτιστική διαδρομή» και στα αρχαία θ… appeared first on […]

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.