Δύο ακόμα περιπτώσεις, εντοπισμού άγνωστης ποσότητας λιρών, σε ισάριθμα χωριά της Δυτικής Αχαΐας, αποκαλύπτει σήμερα η «Π», μετά την περσινή υπόθεση, σε πεδινή περιοχή του Κάμπου, που συζητήθηκε πολύ και έκανε το γύρο της Ελλάδας, είχε δε ως πρωταγωνίστρια μία νεαρή γυναίκα, στην οποία λίγο πριν πεθάνει ο αγρότης πατέρας της, της είπε για την ύπαρξη ενός θησαυρού σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού τους.
ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ
Στην πρώτη περίπτωση – η οποία έχει φθάσει σε καλό σημείο – υπάρχει μία ιδιαιτερότητα, που όσο κι αν φαίνεται βγαλμένη από παραμύθι, δείχνει να’ ναι πραγματικότητα, όπως φαίνεται μέσα από μαρτυρίες των πρωταγωνιστών τους.
Η ιστορία καταγράφεται, επίσης σε πεδινή κοινότητα που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, με μία γυναίκα (νεαρής ηλικίας) και δύο προσφιλή της άτομα, να έχουν αξιοποιήσει «χρυσές» μαρτυρίες του οικογενειακού περιβάλλοντος, φθάνοντας σε μεγάλη ποσότητα θαμένων λιρών, εντός οικοπέδου ιδιοκτησίας ενός εξ΄αυτών.
Συνέβη όμως, κάτι που δύσκολα ερμηνεύεται, αφού παραπέμπει σε άλλες έως και «φανταστικές» καταστάσεις. Οπως όμως εξομολογήθηκε η ενδιαφερόμενη σε δικηγόρο, στον οποίο απευθύνθηκε για νομιμοποίηση μέρους του θησαυρού, που βρήκε (με άλλους) στο χωράφι, πήγαν να σκάψουν και να πάρουν το υπόλοιπο, αλλά κάποιο εμπόδιο δεν επέτρεψε μέχρι σήμερα να το πράξουν, αναζητώντας τρόπο αυτό να ξεπεραστεί.
ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ
Στην άλλη περίπτωση, σε περιοχή λίγο πριν τον Αραξο, νεαρός ιδιοκτήτης μεγάλου οικοπέδου, χρησιμοποιώντας και πάλι παλαιότερες οικογενειακές μαρτυρίες, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, προκειμένου να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε στον «μύθο» που άκουγε από γενιά σε γενιά.
Με ομάδα ειδικών από την Αθήνα και χρήση μέσων ακόμα και απο το εξωτερικό, έχουν ήδη κάνει έρευνα στο χώρο, πέφτοντας πάνω σε κάτι που τους έκανε εντύπωση.
Το μηχάνημα δείχνει να εντοπίζει, από μεγάλη απόσταση, την ύπαρξη λιρών στο υπέδαφος, ακόμα και από τη θάλασσα (περί τα 200μ.) γεγονός που ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα μιας τεράστιας ποσότητας που κρύβεται εκεί. Λέγεται μάλιστα ότι εκεί υπήρχε, κατά την περίοδο των Γερμανών κατακτητών, ένα απο τα βασικά τους στρατηγεία, γεγονός που ίσως υποκρύπτει και το μέγεθος του θησαυρού αλλά και τον αριθμό των λιρών, κατ΄εκτίμηση πάνω από 100.000!
Στην περίπτωση αυτή, οι τεχνικοί έχουν συμφωνήσει – εφόσον ευωδοθεί η προσπάθεια – να πάρουν το 50%, αφού ήδη οι δαπάνες τους σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας είναι μεγάλες. Αυτή την περίοδο μάλιστα βρίσκονται στις ΗΠΑ για να τελειοποιήσουν το «εργαλείο» αναζήτησης κι έτσι να καταφέρουν να κάνουν πιο συγκεκριμένο το σημείο όπου θα σκάψουν, έναντι του σημερινού πολύ εκτεταμένου διαφαινόμενου μέρους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
pelop.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *