ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δυτικη Ελλάδα:Επένδυση – μαμούθ 300 εκατ. ευρώ – 700 νέες θέσεις εργασίας


Σημαντικές ειδήσεις για την Ηλεία απέφερε η συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό portal FortuneGreece.com ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Aldemar Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Αποκάλυψε τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων που θα τονίσουν την τοπική οικονομία και με νέες θέσεις εργασίας. Οι προοπτικές του τουρισμού στην Ηλεία διαφαίνονται εξαιρετικές και σε συνδυασμό με τις ανάλογες επενδύσεις ομίλων και στη Μεσσηνία, δημιουργείται ένα «κύμα» προς αυτή την πλευρά της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία…

Ανεβαίνει ο τουρισμός και φέρνει νέες επενδύσεις στην Ηλεία
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος του Ομίλου Aldemar όπου ανήκει και το Olympian Village στη Σκαφιδιά, η φετινή τουριστική σεζόν δείχνει να κυλά ομαλά με το 60% των προκρατήσεων να προέρχεται από Ρωσία, Γερμανία, Αγγλία και χώρες της Βαλτικής. «Πέρυσι κλείσαμε με αύξηση τζίρου 12% και εκτιμάμε ότι και η τρέχουσα χρονιά θα είναι καλή».
Ο κ. Αγγελόπουλος αποκάλυψε και τα μελλοντικά σχέδιά του για την Ηλεία. Η προσοχή πλέον στρέφεται στη δημιουργία δύο νέων ξενοδοχείων στην περιοχή της Ηλείας για τα οποία έχει ληφθεί η απαιτούμενη άδεια, καθώς και ενός οικιστικού που θα φιλοξενεί 700 σπίτια. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 300 εκατ. ευρώ από την οποία θα προκύψουν 700 νέες θέσεις εργασίας και τόνωση της τοπικής οικονομίας. «Θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις μέσα στο 2017. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με επενδυτές από την Ευρώπη. Πιστεύουμε πολύ στις συνέργειες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αύξηση στην τουριστική κίνηση της Ελλάδας

Όπως εξήγησε στη συνέντευξή του ο κ. Αγγελόπουλος μεγάλη τουριστική ζήτηση καταγράφει η Ελλάδα εξαιτίας του πλήγματος που δέχτηκε ο τουρισμός της Τουρκίας και της Β. Αφρικής με τις Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, τις χώρες των Βαλκανίων και της Βαλτικής να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη χώρα μας. Ήδη οι προκρατήσεις από αυτές τις χώρες βρίσκονται στο +30%. Σε δυνατούς αντιπάλους αναδεικνύονται η Ισπανία, η Κροατία και η Βουλγαρία που βλέπουν το τουριστικό τους προϊόν να κερδίζει σταδιακά έδαφος όπως ανέφερε αναφέρει στο FortuneGreece.com ο αντιπρόεδρος της Aldemar. Την ίδια ώρα το Brexit από το ότι φαίνεται δεν θα επηρεάσει τη φετινή τουριστική σεζόν, καθώς όπως εξηγεί ο κ. Αγγελόπουλος, οι Βρετανοί φρόντισαν να κλείσουν νωρίς τις διακοπές τους εκμεταλλευόμενη την αρκετά ευνοϊκή ισοτιμία. «Η Γαλλία και η Ιταλία αποτελούν σταθερές αγορές, αλλά κλείνουν τα εισιτήριά τους τελευταία στιγμή, οπότε ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Όσο για τους Άγγλους το Brexit σίγουρα θα λειτουργήσει ανασταλτικά και ίσως δούμε πτώση στις κρατήσεις από το 2018». Την ίδια ώρα το Brexit από το ότι φαίνεται δεν θα επηρεάσει τη φετινή τουριστική σεζόν, καθώς όπως εξηγεί ο κ. Αγγελόπουλος, οι Βρετανοί φρόντισαν να κλείσουν νωρίς τις διακοπές τους εκμεταλλευόμενη την αρκετά ευνοϊκή ισοτιμία. «Η Γαλλία και η Ιταλία αποτελούν σταθερές αγορές, αλλά κλείνουν τα εισιτήριά τους τελευταία στιγμή, οπότε ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Όσο για τους Άγγλους το Brexit σίγουρα θα λειτουργήσει ανασταλτικά και ίσως δούμε πτώση στις κρατήσεις από το 2018».

Πηγή: ilialive.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.