Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Δώρα Ζέμπερη: Έχουν τον δολοφόνο στις κάμερες

Δώρα Ζέμπερη: Έχουν τον δολοφόνο στις κάμερες


Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί δείχνουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας. Οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι αστυνομικοί “έχουν” εδώ και ημέρες τον άνθρωπο που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη.
Η πληροφορία ότι το κινητό της άτυχης εφοριακού εντοπίστηκε να εκπέμπει σήμα πέριξ της Ομόνοιας, ώρες μετά τη δολοφονία της, “κλειδώνει” με το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα ενός άνδρα που λίγο μετά το άγριο έγκλημα ακολούθησε μια περίεργη διαδρομή με αφετηρία το Δεύτερο Νεκροταφείο.
“Έχουν” τον δολοφόνο στις κάμερες
Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό ολόκληρη την περιοχή πέριξ του Δεύτερου Νεκροταφείου. Το πρώτο πράγμα που αναζήτησαν ήταν πλάνα από κάμερες ασφαλείας σπιτιών και καταστημάτων.
Στα πλάνα αυτά, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsit.gr, γρήγορα εντοπίστηκε ένας άνδρας που φαίνεται τουλάχιστον ύποπτος.
Πρόκειται σύμφωνα με πηγές του newsit.gr για ένα άνδρα πιθανότατα ασιατικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί τον έχουν βάλει στο στόχαστρο καθώς εμφανίζεται σε πλάνα κάμερας στην οδό Ηρακλείου.
Μοιάζει να εμφανίζεται από το… πουθενά λένε οι πληροφορίες του Newsit.gr από ένα σημείο όπου δεν υπάρχει πρόσβαση παρά από τις γραμμές του τρένου.
Μοιάζει δηλαδή ο άνδρας αυτός να έχει βγει από το Δεύτερο Νεκροταφείο πηδώντας τη μάνδρα και στη συνέχεια να έχει διασχίσει τις γραμμές.
Γιατί λοιπόν κάποιος θα αποχωρούσε λίγο μετά την άγρια δολοφονία της εφοριακού από το νεκροταφείο με αυτόν τον τρόπο;
Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι ότι το άτομο αυτό είναι ο δράστης της δολοφονίας.
Για τον λόγο αυτό προσπάθησαν να τον εντοπίσουν και σε άλλες κάμερες. Κατάφεραν να βρουν κι άλλα πλάνα του, αλλά οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι “χάνεται” λίγο πριν τον ηλεκτρικό σταθμό του Περισσού.
Δεν τον “έχουν” να μπαίνει στον σταθμό, ωστόσο η έρευνα δεν σταμάτησε εκεί. Ο ίδιος άνδρας αναζητήθηκε σε εικόνες από όλους τους σταθμούς του Ηλεκτρικού και του Μετρό στην Αττική και φαίνεται ότι τελικά έχει εντοπιστεί κοντά στην Ομόνοια.
Κάπως έτσι δόθηκε άμεσα εντολή μετά την άρση απορρήτου να ερευνηθούν οι εκπομπές στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα πέριξ της Ομόνοιας και έτσι εντοπίστηκε και το στίγμα του κινητού της Δώρας Ζέμπερη στην περιοχή της οδού Μενάνδρου.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν “καθαρή” εικόνα του δράστη, τα ακριβή χαρακτηριστικά του προσώπου του, ωστόσο έχουν εικόνες ικανές για τον εντοπισμό του.
Έτσι σε συνδυασμό με την ασιατική καταγωγή του έχουν βάλει στο στόχαστρο μια περιοχή στην οποία γίνεται διακίνηση κλοπιμαίων και ειδικά κινητών τηλεφώνων.
Κλειδί στην υπόθεση θα είναι ο εντοπισμός της συσκευής της Δώρας Ζέμπερη σε κάποιο από τα “ύποπτα” καταστήματα της περιοχής κάτω από την Ομόνοια. Θα εντοπιστεί έτσι ο κλεπταποδόχος ο οποίος μπορεί να οδηγήσει στον δράστη.
Ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα πόρτα, πόρτα και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό του δολοφόνου.
Στην Ομόνοια εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα μετά τη δολοφονία της
Το εξαφανισμένο κινητό της Δώρας «μίλησε» και οδηγεί τις έρευνες των αστυνομικών στην εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος. Αρκετές ώρες μετά το έγκλημα στις 18 Οκτωβρίου, το κινητό τηλέφωνο του θύματος εξέπεμψε σήμα από την οδό Μενάνδρου, στην Ομόνοια, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».
Στη συνέχεια το κινητό έπαψε να εκπέμπει σήμα και έκτοτε τα ίχνη της συσκευής χάθηκαν, πιθανότατα διότι το τηλέφωνο καταστράφηκε από το δράστη. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας από την πρώτη στιγμή είχαν ζητήσει την άρση του απορρήτου για τη σύνδεση που χρησιμοποιούσε η άτυχη Δώρα Ζέμπερη και έτσι κατάφεραν για λίγα δευτερόλεπτα να «πιάσουν» το γεωγραφικό στίγμα του κινητού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το γεγονός ότι εξέπεμψε από την οδό Μενάνδρου, ένα δρόμο στο κέντρο της Αθήνας που αποτελεί κατά καιρούς κέντρο διακίνησης πάσης φύσεως κλεμμένων αντικειμένων, προσανατολίζει τις έρευνες της Αστυνομίας προς το ενδεχόμενο της ληστείας μετά φόνου. Προς το σενάριο δηλαδή ο δράστης να δολοφόνησε την 32χρονη εφοριακό και στη συνέχεια να επιχείρησε να πουλήσει για λίγα ευρώ το κινητό της τηλέφωνο στην Ομόνοια.
Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας σε μία μεγάλη περίμετρο γύρω από το Β΄ Νεκροταφείο, η τσάντα της άτυχης εφοριακού, στην οποία ήταν και το κινητό της δεν βρέθηκε πουθενά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης πήρε μαζί του την τσάντα της κατά τη διαφυγή του.
Πληροφορίες του Έθνους αναφέρουν ότι την τελευταία εβδομάδα οι άνδρες της Αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, προσπαθούν να «σαρώσουν» την περιοχή από όπου εξέπεμψε το σήμα του κινητού της, καθώς έχει απομακρυνθεί σημαντικά το ενδεχόμενο ο δράστης να προέρχεται από το οικογενειακό η φιλικό της περιβάλλον.
Η Αστυνομία, αναφέρει το ant1news, προσπαθεί να βρει το δολοφόνο ανάμεσα σε άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για αρπαγές τσαντών, κλοπές πεζών, σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών και βίαιες ληστείες «δρόμου». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων που κατηγορούνται για ληστεία πεζών, χωρίς, ωστόσο, να προκύψει κάποιο στοιχείο σε βάρος τους.
Το μόνο στοιχείο που δεν ταιριάζει στους αστυνομικούς είναι το μίσος που έδειξε ο δολοφόνος απέναντι στην 32χρονη. Το «γιατί» δηλαδή έδειξε τέτοια μανία ο δράστης.
Με πληροφορίες από newsit.gr
madata.gr

0Shares