Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκατομμύρια αυγά από τσούχτρες στα πόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (Βίντεο)

Εκατομμύρια αυγά από τσούχτρες στα πόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (Βίντεο)


Τη συνδρομή των τοπικών αρχών και της επιστημονικής κοινότητας ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου εστίασης που δραστηριοποιούνται στην ακτογραμμή από Καστελλόκαμπο μέχρι Λαμπίρι, μετά την εμφάνιση των μεδουσών τους έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Οι επιχειρηματίες επεσημαίνουν το γεγονός ότι ο Ιούνιος χάθηκε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις πρώτες εβδομάδες του μήνα και η κατάσταση έγινε χειρότερη τον Ιούλιο με τις μέδουσες.
Ο Σπύρος Στεργίου που πήρε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, αξίζει να σημειωθεί πως αναφέρθηκε σε μία κρίσιμη πληροφορία που έχουν, ότι στα πόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου έχουν γεννηθεί χιλιάδες αβγά μεδουσών, κάτι που πρέπει να εντιμετωπιστεί αφού αυτό και μόνο απειλεί την θαλάσσια περιοχή για τα επόμενα καλοκαίρια.
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Άμεσα μέτρα ενδεχομένως και την άλλη εβδομάδα, λαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος σε σχετική ερώτηση στη βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας.
Μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος επανέλαβε ότι υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας, τονίζοντας ότι το υπουργείο ήδη προωθεί ένα πλαίσιο αντιμετώπισης των οικολογικών προβλημάτων, μεταξύ άλλων και το φαινόμενο με την εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο.
Τόνισε από το ύψος του Ψαθοπύργου μέχρι τη Ναύπακτο η θαλάσσια περιοχή θα ενταχθεί στη διεθνή συνθήκη NATURA 2000, ενώ παράλληλα αναμένεται και μια σειρά τροποποιήσεων νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν την προστασία το περιβάλλοντος.
Σε ότι αφορά το φαινόμενο με τις τσούχτρες φέτος να έχουν «διώξει» τους λουόμενους από τις παραλίες και να έχουν επιφέρει δυσάρεστη οικονομική κατάσταση στον τουριστικό κλάδο, ο κ. Φάμελλος εδωσε την είδηση ότι πολύ πιθανό αυτή την εβδομάδα να βρεθούν στον Κορινθιακό κόλπο και σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της περιοχής, όπου η συγκέντρωση του κόσμου είναι μεγάλη, πλωτά μέσα προστασίας των λουομένων. Τα μέσα θα φροντίζουν για την απομάκρυνση των μεδουσών αλλά και για τις πρώτες βοήθειες στους λουομένους. H ενέργεια αυτή θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.
dete.gr
nafpaktianews.gr