Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Εκπαιδευτικοί και γονείς αντιδρούν στο επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων - Διαδηλώσεις σε...

Εκπαιδευτικοί και γονείς αντιδρούν στο επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων – Διαδηλώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτικοί και γονείς αντιδρούν στο επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων – Διαδηλώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς αντιδρώντας στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς συγκεκριμένα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μετά και τις χθεσινές εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας Ν Κεραμέως. 

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε έξω από τη Βουλή. «Όχι στην ανεργία», «Άμεσα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για την έναρξη και λειτουργία των σχολείων» και «όσα εμπόδια και να μας βάλετε, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας» έγραφαν ορισμένα από τα πανό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Διοικητήριο πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, φοιτητές και γονείς, με αίτημα την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες με όρους υγιεινής και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να ισχύσει το όριο των δεκαπέντε μαθητών ανά τμήμα, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, επίλυση της εμπλοκής που προέκυψε με τις αιτήσεις αναπληρωτών στη σχετική πλατφόρμα, τεστ για τον κορονοϊό για μαθητές και καθηγητές, κ.α.

Ακολούθησε πορεία με κατάληξη το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 

.topontiki.gr