Ενας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Αδριανούπολης, αναφέρει το CNN Turk και άλλα τουρκικά ΜΜΕ ρίχοντας νερό στον μύλο της κρίσης.

Μόλις χθες αναφέραμε πως η τάφρος στον Έβρο σπάει τα νεύρα των Τούρκων με αντιδράσεις και εκτενείς αναφορές

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο DHA, το οποίο αναφέρει πως «ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Ανδριανούπολης». Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν «σηκώσει» ήδη την είδηση και δημιουργούν κλίμα, χωρίς να έχουν περισσότερες πληροφορίες από αυτές που αναφέρει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το CNN Turk, το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Uzunköprü της Αδριανούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις ασφαλείας από ελληνικής πλευράς άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που ήθελαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Ένα άτομο από την ομάδα των 8 ατόμων τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο άκουσμα του συμβάντος, ο τραυματίας μετανάστης, ο οποίος μεταφέρθηκε από τις ιατρικές ομάδες που μετέβησαν στην περιοχή, μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο Uzunköprü. Ο Αφγανός μετανάστης, του οποίου η κατάσταση της υγείας ήταν βαριά, πέθανε παρά την παρέμβαση των γιατρών. Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα.pentapostagma.gr/

Από xiromeropress