Τις εκτεταμένες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης του ποταμού Ινάχου, τις πρώτες συστηματικές μετά από πολλά χρόνια, επιθεώρησε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Γιώργο Κατσούλα, τον ανάδοχο της εργολαβίας και υπηρεσιακούς παράγοντες. Κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή ενημερώθηκαν ότι  την προηγούμενη εβδομάδα τα συνεργεία του αναδόχου εκκινώντας από τους Αμοργιανούς υλοποιούν το σχέδιο παρεμβάσεων για την προστασία από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Η περιοχή του Βάλτου, όπως και συνολικά η ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας ήταν τόπος εγκαταλελειμμένος. Με έργα αποδεικνύουμε καθημερινά ότι όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας έχουν ίσα δικαιώματα. Υλοποιούμε τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις της τελευταίας 15ετίας στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας και έπεται συνέχεια. Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι Περιφερειάρχης για όλους τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά με έργα, όχι με λόγια»  ανέφερε κατά την επίσκεψή του ο κ. Μαυρομμάτης.

Με βάση την εργολαβία που αφορά στον καθαρισμό ρεμάτων και την παρέμβαση σε επικίνδυνα σημεία (ιδιαίτερα δε και μετά από τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών) η στόχευση είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε εγρήγορση έτσι ώστε να επιβλέπουν την εξέλιξη των εργασιών αλλά και να παρέμβουν σε όποια άλλη περίπτωση χρειαστεί.

Να σημειωθεί εδώ ότι των παρεμβάσεων αυτών προηγήθηκαν και άλλες παρεμβάσεις –με μηχανήματα της Περιφέρειας- στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας δημιουργώντας καθαρισμούς οδών και επικίνδυνων σημείων σε πολλά σημεία του ορεινού κυρίως όγκου της Περιφέρειας.

Από xiromeropress