Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Ελληνας έκανε απίστευτη πατέντα για δωρεάν θέρμανση με γλάστρες και...

Ελληνας έκανε απίστευτη πατέντα για δωρεάν θέρμανση με γλάστρες και…[βιντεο]


Θέλετε να μειώσετε το κόστος στους λογαριασμούς θέρμανσης, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες πέφτουν λόγω καιρού; Η οικονομία μπορεί να είναι ένας λόγος για να ψάξετε πιο δυνατές πηγές ενέγειας αλλά αυτός ο εφευρετικός τρόπος θέρμανσης του σπιτιού θα σας γοητεύσει.
Αυτό το σύστημα εφαρμόζει την επιστημονική αρχή μεταφοράς θερμότητας και σύμφωνα με τον Γουίντερ, μπορεί να ζεστάνει το σπίτι του για 8 ώρες τη μέρα .
Τα κεράκια τοποθετούνται πρώτα μέσα στο πιατάκι και καλύπτονται με μια μικρή αναποδογυρισμένη γλάστρα. Η τρύπα στο πάνω μέρος της γλάστρας αυτής καλύπτεται με μια μεταλλική βίδα.Μετά η γλάστρα αυτή καλύπτεται από μια δεύτερη, μεγαλύτερη γλάστρα και η τρύπα σ’αυτή τη μεγαλύτερη αφήνεται ανοιχτή.
Αυτό το σύστημα λειτουργεί γιατί τα κεριά παράγουν αέρια γεμάτα θερμά μόρια που συλλαμβάνονται και οδηγούνται διαμέσου των δύο γλαστρών.Καθώς τα θερμά μόρια αερίων είναι ελαφρύτερα από τον αέρα, θα ανέβουν ψηλότερα στην κρύα περιοχή του δωματίου.
Αυτό που θα γίνει μετά είναι ο κρύος αέρας να πέσει στις θερμές περιοχές και να δημιουργήσει ένα ρεύμα μεταφοράς θερμότητας.Κατόπιν,η θερμότητα μεταφέρεται από τη μία γλάστρα στην άλλη και από κει έξω από την τρύπα.Έτσι δεν χρειάζεται κανείς πολλά λεφτά για να επενδύσει σ’αυτήν την οικονομική μέθοδο θέρμανσης.
Ο Γουίντερ ξεκίνησε το πείραμά του αγοράζοντας 100 κεράκια από την ΙΚΕΑ με λιγότερο από 1 δολλάριο το καθένα, ένα μικρό πιατάκι και 2 διαφορετικά μεγέθη γλάστρας. Στο βίντεο φαίνονται να χρησιμοποιούνται 4 κεριά για αυτό το σύστημα θέρμανσης.
Οι άνθρωποι μου έχουν πει ότι η σωστή θέση των 2 γλαστρών βοηθάει να είναι το καλοριφέρ αποτελεσματικό.
Δεν το πίστεψα εξ αρχής αλλά τελικά λειτουργεί. Ρέει ένα ωραίο κύμα θερμότητας από τις γλάστρες και ζεσταίνει το δωμάτιο.Θα σας καταπλήξει.’’Ο Ντύλαν χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο και στα σκάφη του για να μεταβιβάσει κι εκεί τη θερμότητα.
Αληθινά εμπνευσμένο για όσους ψάχνουν να απλοποιήσουν τη ζωή τους,να είναι πιο οικονόμοι με τα λεφτά τους και να αφήσουν λιγότερα απόβλητα στο περιβάλλον,τελικά αυτό το σύστημα θα ζεστάνει πολλές οικογένειες φέτος που θα κάνει ο χειμώνας πιο έντονη την εμφάνισή του.

allspicynews.gr

0Shares