Εμπορικός Σύλλογος: «Παράνομο το παζάρι στον Κουβαρά- θα προσφύγουμε νομικά»

0
128

epi-pazari2
Παράνομη για πολλούς λόγους χαρακτηρίζει τη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης στον Κόμβο Κουβαρά ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου , όπως παράνομη χαρακτηρίζει και την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου για να διεξαχθεί και φέτος το παζάρι ,παρά την ακύρωση της περσινής του απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΕΣΑ στην επιστολή του που κοινοποιείται σε Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη, Α/Δ Ακαρνανίας και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων και το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας ,»θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των συμφερόντων των μελών τους και του στεγασμένου εμπορίου της ευρύτερης περιοχής, προσφεύγοντας νομικά κατά της παράνομης αυτής απόφασης αλλά και των διοργανωτών της εμποροπανήγυρης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε και φέτος ΠΑΡΑΝΟΜΑ και παρά την ρητή ΑΚΥΡΩΣΗ της περσυνής του απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (αρ. απόφασης 154060/6944/2-12-2015) την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στον κόμβο Κουβαρά της Τ.Κ. Φυτειών.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων και το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας ,θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των συμφερόντων των μελών μας και του στεγασμένου εμπορίου της ευρύτερης περιοχής, προσφεύγοντας νομικά κατά της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ αυτής απόφασης αλλά και των διοργανωτών της εμποροπανήγυρης.
Κύριοι
Επειδή όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το εν λόγω ΄΄ΠΑΖΑΡΙ ΄΄ στήνεται και πραγματοποιείται ετσιθελικά, αυθαίρετα και πέρα από κάθε έλεγχο νομιμότητας ως προς:
τις ημερομηνίες διεξαγωγής του
τις συνθήκες υγιεινής
τα μέτρα πυρασφάλειας
τα μέτρα τροχαίας και οδικής ασφάλειας
την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας
προστασίας του καταναλωτή
φορολογικής νομιμότητας κλπ.
Σας ΖΗΤΑΜΕ οι αρμόδιες υπηρεσίες σας να διενεργήσουν τους ανάλογους ελέγχους από την πρώτη κιόλας μέρα διεξαγωγής του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ 13-11-2016) και για όσο διάστημα αυτό θα διεξάγεται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, έχει θεσμική υποχρέωση να σας τονίσει τις υποχρεώσεις σας και τις ευθύνες σας ώστε με την έγκαιρη παρέμβασή σας να εξασφαλιστεί φέτος η νομιμότητα σε μια εκδήλωση που κανονικά δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η διεξαγωγή της.AΠO .agriniopress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here