«Εμφύλιος» στην υγεία στην Αιτωλοακαρνανία: Εργαζόμενοι του Γ.Ν. Μεσολογγίου υπέρ Παπαδόπουλου και κατά Μιχάλη

0
189


Όπως όλα δείχνουν, βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ εργαζομένων στα νοσοκομεία της Αιτωλ/νίας με τον διοικητή Δημήτρη Μιχάλη , ενώ την ίδια στιγμή, αξιόπιστες πηγές μιλούν για τεταμένη σχέση του διοικητή με τον υποδιοικητή Π. Παπαδόπουλο, που ως γνωστόν τοποθετήθηκε μετά από έντονες κομματικές πιέσεις. Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδόπουλος, επιδεικνύει μια τακτική “αυτονομίας” και ότι την περασμένη εβδομάδα, στην απολογιστική συνέντευξη τύπου, δεν του δόθηκε καθόλου ο λόγος, ότι δηλαδή στην παρουσίαση αυτή (σ.σ. που έτυχε της επικρότησης και των κολακευτικών σχολίων του αν. υπουργού κ. Πολάκη) ο κ. Παπαδόπουλος είχε “διακοσμητικό ρόλο” φέρεται να τον εξόργισε και κατά την προσφιλή του μέθοδο τις τελευταίες μέρες, διαρρέει σε φιλικά του blog πληροφορίες σχετικά με την “σύγκρουση” του με τον κ. Μιχάλη.
Την ίδια στιγμή, νέα ανακοίνωση κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Μιχάλη, αυτή τη φορά από το Σύλλογο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Τα μέλη του συλλόγου συντάσσονται με τον Αναπληρωτή Διοικητή και αρμόδιο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτη Παπαδόπουλο και κατηγορούν τον κ. Μιχάλη για ενέργειες που προκαλούν ερωτηματικά.
Η ανακοίνωση:
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε από πλευράς του διοικητή του Γ.Ν. Αιτ/νίας κου Μιχάλη να γίνονται ενέργειες που προκαλούν πολλά ερωτηματικά και επιβεβαιώνουν εκτιμήσεις που είχαμε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν.
Aυτές οι ενέργειες προκάλεσαν και την αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου μας, κου Παπαδόπουλου, που εκφράστηκε με την αποχώρηση του από το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο . Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
Ο κος Παπαδόπουλος είχε ζητήσει από τον κο Μιχάλη την εκχώρηση σε αυτόν της αρμοδιότητας να τοποθετεί με ανάθεση καθηκόντων τουλάχιστον τους προϊστάμενους τμημάτων. Αναθέσεις, που δυστυχώς απορρέουν, από το ότι δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια κρίσεις από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( όπως ζητάμε επίμονα) και έτσι δημιουργούνται μια σειρά προβλήματα. Ο κος Μιχάλης ως – κατά δήλωσή του – υπέρμαχος της αποσύνδεσης των δυο Νοσοκομείων παραδόξως δεν το κάνει. Φαίνεται ότι ο ίδιος από το Αγρίνιο μπορεί να κρίνει καλύτερα από τον καθένα ποιος αποδίδει στο Μεσολόγγι!! (ή μήπως έχει να κάνει με σύνδρομα εξουσίας; )
Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συνέντευξη, στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου , από τον κο Μιχάλη παρουσίασης των πεπραγμένων από τότε που ανέλαβε διοικητής. Σε αυτή την συνέντευξη ο διοικητής και των δυο Νοσοκομείων όπως είναι ο τίτλος του, δεν έκανε καμιά αναφορά στο δικό μας Νοσοκομείο. Μίλησε μόνο για τα πεπραγμένα του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Ας αφήσουμε το σχολιασμό των «πεπραγμένων» του , που ήδη σχολιάζονται από τους συναδέλφους στο Αγρίνιο και από Αγρινιώτικα δημοσιογραφικά μέσα, και ας δούμε τις δυο επικρατέστερες εκδοχές που προκύπτουν από τη στάση αυτή. Είτε είναι μια συνειδητή στάση υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και της προσφοράς του ( παρεμπιπτόντως είμαστε στη διάθεσή του ,αλλά και όποιου άλλου θέλει ,να δώσουμε τα ποιοτικά-ποσοτικά στοιχεία της προσπάθειας μας) είτε εντάσσεται στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος υπέρ του ,ενόψει της κρίσης του έργου του από το Υπουργείο.
Το τελευταίο χρονικά γεγονός ήταν ένα κατάπτυστο έγγραφο που ήρθε στο Νοσοκομείο μας από το γραφείο του. Για να μπορέσετε να καταλάβετε τον ισχυρισμό μας, επιτρέψτε μας μια αναδρομή προς τα πίσω.
Όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, το Νοσοκομείο μας έχει γίνει δεξαμενή από την οποία, τόσο το Αγρίνιο όσο και άλλες υπηρεσίες αντλούν προσωπικό. Συγκεκριμένα πάνω από το 15% του μόνιμου προσωπικού μας είναι εκτός Νοσοκομείου. Για το Αγρίνιο που αναφερόμαστε τώρα ο αριθμός φτάνει τους 17 εργαζόμενους (κυρίως από την Νοσηλευτική Υπηρεσία). Με βάση αυτό το γεγονός ο διοικητής μας κος Παπαδόπουλος ,κατόπιν και δικού μας αιτήματος , έθεσε θέμα επιστροφής των εργαζομένων σε εμάς , όπου και ανήκουν. Ο κος Μιχάλης πήγε το ζήτημα στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου , στο οποίο παραβρέθηκε και ο Σύλλογος μας. Στη κουβέντα που έγινε, η εκτελούσα χρέη Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Αγρινίου, προς τιμή της, είπε παρουσία όλων ότι ποτέ δεν ζητήθηκε από την Υπηρεσία της, παρ’ όλες τις ελλείψεις, να έρθει προσωπικό από το Μεσολόγγι. Τελειώνοντας το Δ.Σ. αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Νοσοκομείο μας το κατεπείγον της επιστροφής και να δούμε τα υπόλοιπα σε βάθος χρόνου. Έτσι συντάχθηκε από τη Νοσηλευτική Διεύθυνση του Νοσοκομείου μας έγγραφο για άμεση επιστροφή 2 συναδέλφων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανάγκες της Υπηρεσίας μας.
Αντί αυτού, από το γραφείο του κου Μιχάλη ήρθε έγγραφο υπογεγραμμένο από την εκτελούσα χρέη Διευθύντριας της Ν. Υπηρεσίας του Αγρινίου και τις άλλες δύο διευθύντριες τομέων που ούτε λίγο ούτε πολύ όχι μόνο δεν συναινεί στην επιστροφή των συναδέλφων σε εμάς (ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ), ΑΛΛΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.
Πως εξηγείτε αυτή η μεταστροφή, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
Πως ανακάλυψαν τώρα ξαφνικά αυτές τις ανάγκες που θα καλύψουν οι νοσηλευτές του Μεσολογγίου ; Είναι αυτό συμβατό με όποια δεοντολογία και αν επικαλεστείς;
Μήπως ,εκούσια ή ακούσια , γίνονται πιόνια στα παιχνίδια εξουσίας του κου Μιχάλη ;
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η ουσιαστικά άρνηση μετακίνησης , από τον κο Μιχάλη , ενός αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο μας προκειμένου να καλύψει υπαρκτές ανάγκες μέσα στο καλοκαίρι. Κάτι που φυσικά γίνεται από εμάς συχνά όταν αποδέκτης είναι το νοσοκομείο Αγρινίου…..
ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ
-Το Νοσοκομείο μας στηριγμένο από όλη τη κοινωνία της περιοχής παραμένει όρθιο και κάνει βήματα προς τα εμπρός.
-Τα παιχνίδια εξουσίας δεν μας αφορούν ,στο βαθμό που δεν επηρεάζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου μας .
-Επειδή όπως λέει και ο λαός μας «στα λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγεια » ,κε Μιχάλη κάντε πράξη αυτά που λέτε . Δηλαδή την θέση που έχετε εκφέρει, όπως και όλοι οι φορείς του Νομού , για ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. Αυτό όμως στη πράξη, αλλιώς είναι λόγια ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
ΠΗΓΗ agriniopress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here