Την άμεση ανάκληση της απόφασης, την οποία χαρακτηρίζει «προσβλητική και αδιανόητη», της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να αδειοδοτήσει την εγκατάσταση τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών, στην περιοχή των Φυτειών ζητά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Σπηλιόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – ΜΠΡΟΣΤΑ».

Μια απόφαση η οποία πάρθηκε από την πλειοψηφία της επιτροπής, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, που αντιδρά σύσσωμη και βάζει σε κίνδυνο τόσο το περιβάλλον όσο, κυρίως, την υγεία των κατοίκων της περιοχής, όπως επισημαίνει.

Σύμφωνα, με τον κ. Σπηλιόπουλο η απόφαση αποτελεί προσβολή προς τις διεθνείς συμβάσεις, που προστατεύουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον ενώ περιφρονεί τους τοπικούς φορείς.

Μάλιστα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ζητά να γίνει γνωστό γιατί οι επενδυτές δεν επέλεξαν να εγκαταστήσουν τις μονάδες στη Βιομηχανική περιοχή του Πλατυγιαλίου όπου επιτρέπονται οι χρήσεις τέτοιων δραστηριοτήτων και γιατί δεν υπήρξε διαβούλευση με τους φορείς και τους κατοίκους για τις συγκεκριμένες επενδύσεις.

«Είμαστε υπέρ των επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας, φέρνουν ανάπτυξη και προσθέτουν στην τοπική οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας.

Είμαστε όμως κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε ‘’επένδυση’’ που δεν προσφέρει αλλά απεναντίας θέτει σε κίνδυνο το πιο πολύτιμο αγαθό για τον άνθρωπο, την υγεία του και προκαλεί ταυτόχρονα ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο», επεσήμανε σε δήλωση του ο κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος καταλήγοντας υπογραμμίζει: «το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα προέλθει μετά τις εκλογές της 26ης Μαϊου θα πρέπει να εξετάσει τόσο αυτές τις ‘’επενδύσεις’’ όσο και παρόμοιες άλλες, για αυτό στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, επιβάλλεται η ανάκληση των αδειών, που δόθηκαν κάτω από περίεργες συνθήκες».agriniopress.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *