ΜΟΥΣΙΚΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ενα μοναδικό αφιέρωμα στο κέντρο "Ελατος" που έγραψε ιστορία στην δημοτική μας παράδοση![φωτο &βίντεο]

ελατος2
Η ιστορία του «Ελάτου» στην πλατεία Λαυρίου αρχίζει πριν τη από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν σχεδόν τα πάντα εκτός από το κλασσικό πλέον στέκι του παραδοσιακού μας τραγουδιού. Αυτό το ιστορικό μέρος στις μέρες της δόξας του φιλοξένησε τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους του αλλά παράλληλα συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του δημοτικού τραγουδιού.

ελατος1

ελατος2

ελατος3
Έχοντας κλείσει περισσότερο από 8 δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας με πελάτες από ολόκληρη την χώρα και καλλιτέχνες όπως: Ν. Καρακωστας, Β.Στουκας, Κ.Γιαουζος, Γ.Μειντανας, Γ.Μηττακη, Ρ.Εσκεναζη, Γ.Μαγγας, Γ.Φλωρος, Φ.Πυργακη, Γ.Καραγιαννης, Β.Σαλεας, Μ.Χριστοδουλοπουλος και πολλοί άλλοι.
Ο Έλατος αντιστεκόταν στα ρεύματα της εποχής προτείνοντας πάντα γνήσια παραδοσιακή μουσική.
ελατος4

ελατος6
Με την ιδία συνέπεια και σοβαρότητα που τηρεί από τα πρώτα χρόνια της λειτουργιάς του, ο «Έλατος» με τα κλαρίνα και τα βιολιά του, επάξια θεωρούνταν το «Πανεπιστήμιο» της δημοτικής μουσικής που στήριζε της μουσικές μας ρίζες.

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.