1βασαρ
Ο σύλλογος στα πλαίσια ανάδειξης ιστορικών χώρων της Χάλκειας, αποφάσισε να υλοποιήσει μια πρωτότυπη ιδέα. Τη φωταγωγήση δυσπρόσιτων τοποθεσιών πολιτισμικού ενδιαφεροντος. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι η ανάδειξη της ιστορίας, της τοπικής ταυτότητας και της μνήμης. Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στο σπήλαιο του Αγ. Νικολάου Βαράσοβας την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016.
Αξιοσημείωτο είναι οτι το μνημείο φωταγωγείται για πρώτη φορά μετά από δύο αιώνες! Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, θα ακολουθήσουν φωταγωγήσεις και στα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος.
1βασαρ 1βαρασοβα1 βαρασ
Το σπήλαιο του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στη Νότια απότομη χαράδρα της Βαράσοβας. Αποτέλεσε μοναστηριακό συγκρότημα φρουριακού χαρακτήρα, όπου ησύχαζε μια μικρή αδελφότητα μοναχών από τον 6ο αιώνα μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα. Έχει εμβαδό 400 τ.μ. και βρισκεται σε υψόμετρο 80 μ., στο οποίο φτάνει ο σημερινός πεζοπόρος, μέσα από τη χαράδρα, ύστερα από μια ανηφορική διαδρομή 20 περίπου λεπτών από τον μικρό φυσικό όρμο της θάλασσας. Η πρόσβαση προς τη χαράδρα είναι δυνατή μόνο δια θαλάσσης από τα γειτονικά παραθαλάσσια χωριά.
aixmi-news.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *