Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Εντυπωσιακό:67χρόνη έγινε παρένθετη μητέρα και γέννησε το εγγόνι της!

Εντυπωσιακό:67χρόνη έγινε παρένθετη μητέρα και γέννησε το εγγόνι της!

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bd%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b11
Πρόκειται για μοναδική περίπτωση στα διεθνή ιατρικά χρονικά καθώς δεν βρήκαμε άλλη περίπτωση παρένθετης μητέρας αυτής της ηλικίας -“Το νιώθω εγγονάκι μου, όχι παιδί μου”
Εξηνταεπτάχρονη γιαγιά έγινε παρένθετη μητέρα και έφερε πριν δύο ημέρες στον κόσμο την εγγονή της, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο της 43χρονης κόρης της που νόσησε και δεν μπορεί να κάνει παιδιά ώστε να ζήσει το μεγαλείο της μητρότητας.
“Πρόκειται για μοναδική περίπτωση στα διεθνή ιατρικά χρονικά καθώς δεν βρήκαμε άλλη περίπτωση παρένθετης μητέρας αυτής της ηλικίας” είπε στην “ΠΑΤΡΙΔΑ” ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος ο οποίος σημείωσε ότι η 67χρονη Αναστασία Όντου, έφερε προχθές στον κόσμο στο Ιατρικό Κέντρο της Αθήνας “Υγεία” ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
“Το νιώθω εγγονάκι μου, δεν το νιώθω παιδί μου. Το έκανα γιατί ήθελα να προσφέρω στο παιδί μου, είναι η αγάπη της μάνας. Στην αρχή φοβόμουν αν θα αντέξω αλλά πήγε καλά, δεν είχα καμιά δυσκολία. Ήταν βέβαια πάντα δίπλα μου ο γιατρός», λέει στο CNN Greece, η κ. Όντου, η πρώτη γυναίκα διεθνώς που έγινε παρένθετη μητέρα στα 67 της χρόνια.
Ο κ. Πάντος μας είπε: “Πρόκειται για ένα ζευγάρι που δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει, γιατί η 43χρονη γυναίκα προσβλήθηκε από ασθένεια. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάψυξη εμβρύων και χρειαζόμαστε μια παρένθετη μητέρα για να τα κυοφορήσει. Το ζευγάρι μας υπέδειξε την μητέρα της γυναίκας” που έχει δύο ακόμη παιδιά.
Σύμφωνα με τον μαιευτήρα- γυναικολόγο αφού η σχετική αίτηση εγκρίθηκε από το δικαστήριο -δεν περιμέναμε να γίνει δεκτή η αίτηση αλλά έγινε, σχολίασε ο ίδιος- οι διαδικασίες προχώρησαν κανονικά. “Η 67χρονη πέρασε από πλήρη ιατρικό έλεγχο, καρδιολογικό, αιματολογικό, παθολογικό κ.ά και βρέθηκε απόλυτα υγιής. Η εγκυμοσύνη εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και προχθές γέννησε την εγγονή της.
Ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή και είχα εξηγήσει στο ζευγάρι όλους τους ενδεχόμενους κινδύνους που υπήρχαν αν και δεν είχαμε στην διάθεση μας στοιχεία για την πορεία της εγκυμοσύνης μιας παρένθετης γυναίκας τόσο μεγάλης ηλικίας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά”.
Σύμφωνα με τον κ. Πάντο το μωρό γεννήθηκε πρόωρα, 8 μηνών, για να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα, ενώ η γιαγιά για προληπτικούς λόγους ήταν υπό παρακολούθηση τον τελευταίο μήνα της κύησης μέσα στο νοσοκομείο.
“Η ελληνική οικογένεια στηρίζει πάντα τα ζευγάρια, ακόμη κι αν η γιαγιά πρέπει να γίνει παρένθετη μητέρα για να βοηθήσει το παιδί της να γίνει κι εκείνο γονιός” ανέφερε ο γιατρός σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις παρένθετων γιαγιάδων νεότερων ηλικιών και στην Κρήτη, που αποφασίζουν να προσφέρουν αυτό το δώρο της ζωής στα παιδιά τους.
Ο Δρ. Κωσνταντίνος Πάντος μιλά για την μεγαλύτερη, σε ηλικία, διεθνώς παρένθετη μητέρα

.cretalive.gr/
Της Άννας Κωνσταντουλάκη

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ