Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Εξέγερση αλλοδαπών εν μέσω κορονοϊού! - Με ρόπαλα στα χέρια λεηλατούν χωράφια...

Εξέγερση αλλοδαπών εν μέσω κορονοϊού! – Με ρόπαλα στα χέρια λεηλατούν χωράφια Ελλήνων στη Μόρια

Την στιγμή που όλοι οι Έλληνες βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, οι μετανάστες εξακολουθούν να κάνουν επεισόδια, να λεηλατούν και να προκαλούν με την συμπεριφορά τους.
Εξέγερση αλλοδαπών εν μέσω κορονοϊού! – Με ρόπαλα στα χέρια λεηλατούν χωράφια Ελλήνων στη Μόρια
Τα στιγμιότυπα που ακολουθούν δείχνουν περίτρανα πως η κατάσταση δεν ελέγχεται πλήρως.

Πριν λίγα 24ωρα, είχαμε επεισόδια μεταξύ παράτυπων μεταναστών και συμπλοκές με πέτρες και ρόπαλα στο καμπ της Μόριας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έντασης, διερχόμενο αυτοκίνητο με έναν επιβάτη δέχτηκε «αδέσποτες» πέτρες με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα, ενώ από θαύμα δεν τραυματίστηκε ο οδηγός.

Μεγάλες ομάδες μεταναστών, κυρίως Αφγανικής υπηκοότητας κινήθηκαν με πέτρες και ρόπαλα στα χέρια, μέσα στα χωράφια, σε μια προσπάθεια να κινηθούν κατά άλλης ομάδας μεταναστών. Οι δυο ομάδες συνεπλάκησαν για άγνωστα κίνητρα.

Βίντεο από το lawandorder.gr

Το σχέδιο «Αγνοδίκη»

Το σχέδιο που φέρει το όνομα «Αγνοδίκη», εντάχτηκε στον ευρύτερο εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης κρίσεων της ΓΓΠΠ. Περιλαμβάνει διάφορα επίπεδα κλιμάκωσης, ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου. Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 23 Μαρτίου και αφορούσε αποκλειστικά τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών. Η πλήρης εφαρμογή του ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου. Όπως είπε ο κ. Λογοθέτης, ο υγειονομικός αποκλεισμός των δομών έγινε προληπτικά, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για ύποπτα κρούσματα.

Αποτέλεσμα είναι ότι στα ΚΥΤ των νησιών και σε αυτό του Φυλακίου υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος με αυστηρούς κανόνες, ενώ έχουμε μηδενικά επιβεβαιωμένα κρούσματα – και αυτά σε ένα πληθυσμό πάνω από 40.000 ανθρώπους, είπε ο κ. Λογοθέτης. Για την υλοποίηση του σχεδίου εργάστηκαν περίπου 500 άτομα, και αυτός ο αριθμός σχεδιάζεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες εφόσον χρειαστεί η κλιμάκωση των μέτρων.

Παράλληλα, στις 23 Μαρτίου δόθηκαν οδηγίες για την προετοιμασία εφαρμογής του σχεδίου και σε όλες τις δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δομή Ριτσώνας

Λαμβάνοντας υπόψη τα ιατρικά δεδομένα που προέκυψαν στο βράδυ της 1ης Απριλίου για την δομή της Ριτσώνας, το σχέδιο τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή, χθες . Η δομή τέθηκε σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό.

Ο κ. Λογοθέτης υπενθύμισε ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τις τελευταίες δύο ημέρες πραγματοποιεί ιχνηλάτηση όλων των επαφών του βεβαιούμενου κρούσματος, σε γυναίκα φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά τον τοκετό της.
ΠΗΓΗ