Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Εξαδάκτυλος-Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πόλεμο – Μείνετε σπίτι

Εξαδάκτυλος-Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πόλεμο – Μείνετε σπίτι

Η Θεσσαλονίκη είναι στο «κόκκινο» από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να μείνουν σπίτι τους.
Εξαδάκτυλος-Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη έχουμε πόλεμο – Μείνετε σπίτι
Μιλώντας στον Real Fm 107,1, προέτρεψε τους Θεσσαλονικείς να «κλειδαμπαρωθούν» στα σπίτια τους, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του ιού, που έχει φέρει σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) τόνισε πως «έχουμε πόλεμο κανονικότατο στη Θεσσαλονίκη» και ότι «θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι άμαχοι να κάτσουν στα σπίτια τους. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς».

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε επίσητς στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη και είπε πως λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο «κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου».
«Ουαί και αλόμονο αν επεκταθεί η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν οι εφεδρείες που υπάρχουν σε κλίνες και ΜΕΘ στην υπόλοιπη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη οι αντοχές του συστήματος έχουν ήδη εξαντληθεί και δεν αποκλείεται να αρχίσει διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία εκτός νομού. Αν όμως φρακάρουν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, το πρόβλημα για τη Θεσσαλονίκη θα είναι έντονο.

Όσο για το εμβόλιο; «Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά την περίοδο 2021-22. Διανύουμε την περίοδο 2020-21…», απάντησε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
ΠΗΓΗ