Πληρωμή 15 επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ έρχεται τέλος του μήνα (δείτε ημερομηνίες εδώ), με πολλούς να αναρωτιούνται ωστόσο αν θα καταβληθεί ξανά «έξτρα» δόση του επιδόματος παιδιού-Α21.

Τα ερωτήματα αυτά διατυπώνονται από δικαιούχους που δεν έλαβαν το «bonus Μητσοτάκη» στην προηγούμενη τακτική πληρωμή για διάφορους λόγους, που είχαν να κάνουν κυρίως με καθυστέρηση των αιτήσεών τους.

Για όσους λοιπόν δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματα πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής:

Η έκτακτη προσαύξηση του Επιδόματος Παιδιού που ψηφίστηκε στις 31.03 δόθηκε και δίνεται για κάθε παιδί, σε όλους τους δικαιούχους του Επιδόματος έτους 2022. Την 21η Απριλίου καταβλήθηκε σε όσους ήδη έλαβαν την πρώτη δόση το 2022, ήτοι σε 577.105 δικαιούχους.

Για τους λοιπούς δικαιούχους του επιδόματος παιδιού έτους 2022, η έκτακτη δόση θα καταβάλλεται αντίστοιχα μετά την έγκριση της αίτησής τους και στην επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ, δηλαδή θα καταβληθεί και σε όσους κάνουν αίτηση αργότερα και καταστούν δικαιούχοι μέχρι να κλείσει το πρόγραμμα στις 15 Ιανουαρίου 2023.

Αυτό, στην πράξη σημαίνει ότι όσοι έκαναν αίτηση αργότερα, εγκρίθηκε και δεν πληρώθηκαν στην τακτική πληρωμή του Μάρτη και την έκτακτη του Απρίλη, θα πάρουν τέλος Μάη την έκτακτη δόση μαζί με τις δυο τακτικές.

Άλλη έκτακτη πληρωμή για όσους ήδη την πήραν, δεν θα υπάρξει (ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο από πλευράς κυβέρνησης)..aftodioikisi.gr

Από xiromeropress