Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Επίδομα παιδιού-Α21: Πότε η επόμενη καταβολή

Επίδομα παιδιού-Α21: Πότε η επόμενη καταβολή

Επίδομα παιδιού-Α21: Πότε η επόμενη καταβολή
Η επόμενη πληρωμή επιδόματος παιδιού –Α21 είναι προγραμματισμένη στο τέλος Ιουλίου και συγκεκριμένα, την τελευταία εργάσιμη ημέρα 29/7. Οι πληρωμές αφορούν το δίμηνο Μάης-Ιούνης.

Πολλοί δικαιούχοι αναρωτιούνται αν η συγκεκριμένη καταβολή προϋποθέτει την υποβολή της νέας φορολογικής δήλωσης.

Ο ΟΠΕΚΑ έχει διευκρινίσει ότι μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης θα λαμβάνονται υπόψη μόνον τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Δεδομένου λοιπόν ότι οι φορολογικές δηλώσεις πήραν και επισήμως παράταση μέχρι τις 29 Ιουλίου, η συγκεκριμένη καταβολή του Ιουλίου, αναμένεται να γίνει (και) με τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2020. Για όσους βεβαίως έχουν κάνει νέα φορολογική, οι διασταυρώσεις θα γίνουν με τα νέα δεδομένα. Για τους υπόλοιπους, τυχόν αλλαγές κλίμακας θα προσμετρηθούν στις επόμενες καταβολές.

Παρόλα αυτά, αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις αναμένονται από τον ΟΠΕΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά οι δικαιούχοι του Α21, καλό θα είναι να μην αφήσουν εκκρεμότητες για την τελευταία στιγμή!aftodioikisi.gr/

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ