έκτακτη αναδρομική αποζημίωση που προβλέπει το επίδομα ρεύματος, το οποίο θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέσα στον Ιούνιο, θα αφορά και όσους ο λογαριασμός τους εκδίδεται σε άλλο όνομα.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνονται πως δεν έχει σημασία σε ποιο όνομα είναι ο λογαριασμός του ρεύματος, αρκεί να δηλωθεί το ρολόι της παροχής. Επίσης διαβεβαίωσε πως τα χρήματα της επιστροφής θα τα λάβουν και οι φοιτητές εφόσον η φοιτητική τους στέγη αποτελεί την κύρια κατοικία τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιδότηση δεν θα κρίνεται από το όνομα, αλλά από τη δήλωση κατοικίας στο Ε1. Έτσι, αν έχετε δηλώσει κανονικά την πρώτη κατοικία σας, θα λάβετε την αναδρομική επιδότηση.

Σημειώνεται ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει, τα στοιχεία θα αντλούνται αυτόματα, ωστόσο, θα μπορούν να γίνονται αλλαγές. Αν, για παράδειγμα, κάποιος άλλαξε σπίτι στις αρχές του 2022, τότε θα μπορεί να δηλώσει τη νέα του κατοικία.

Το ίδιο θα γίνει και με τους φοιτητές. Αν δηλαδή τη δηλώνουν ως πρώτη κατοικία -και όχι το σπίτι των γονιών τους- τότε θα πάρουν επιδότηση. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αποκλείονται από το Power Pass.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές θα λάβουν από 18 έως 600 ευρώ. Το ποσό θα βγαίνει από τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:

Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

Για να κάνει κάποιος την αίτηση θα πρέπει:
Να μπει στην εφαρμογή με τους κωδικούς του taxisnet
Να βάλει το ΑΦΜ του
Καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού
Τα στοιχεία των χρεώσεων και των λογαριασμών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής θα αντλούνται από τους παρόχους.

Όταν μπείτε στην πλατφόρμα του gov.gr, θα εμφανίζεται η πρώτη κατοικία που έχει δηλωμένη ο εκάστοτε δικαιούχος στο Ε1, είτε είναι ενοικιαστής, είτε είναι ιδιοκτήτης. Δίπλα στην πρώτη κατοικία, θα υπάρχει και ο αριθμός του ρολογιού αλλά και το ποσοστό κοινής χρήσης συνιδιοκτησίας. Θα πρέπει να διασταυρώσετε εάν είναι σωστά τα στοιχeia!.aftodioikisi.gr/

Από xiromeropress