Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα – Οι εξαιρέσεις

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα – Οι εξαιρέσεις

Προϋπόθεση για την επιστροφή των στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

ε απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου επιστρέφονται από τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εξόρμηση ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Ειδικότερα, η απόφαση του υπουργείου αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023αποκλειστικά για τις παραβάσεις του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση & στάθμευση) και της παρ. 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ. (πινακίδα Ρ40 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση) για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 3 του άρθρου 31 του ν.4530/2018.

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Άδειες οδήγησης: Για ποιες περιπτώσεις εξαιρείται η επιστροφή

Εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής.

0Shares