Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Ερντογάν: Ανακαλύψαμε μεγάλο κοίτασμα για φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα - Περιμένουμε...

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε μεγάλο κοίτασμα για φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα – Περιμένουμε καλά νέα από τη Μεσόγειο

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε μεγάλο κοίτασμα για φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα – Περιμένουμε καλά νέα από τη Μεσόγειο

Η έκπληξη που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν. Όσα ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Φυσικό Αέριο στη Μαύρη Θάλασσα… Προκλητικές αναφορές κατά της Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο

“Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για τη χώρα μας”, είπε αρχίζοντας την ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Η Τουρκία έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφέροντας πως η ανακάλυψη από το Φατίχ που άρχισε τις έρευνες στις 20 Ιουλίου.

 

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε όσα από χθες έχουν διαρρεύσει για τον εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε πρόκειται για κοίτασμα 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Λέγεται ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για 20 χρόνια.

 

 

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία ανακάλυψε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, το οποίο περιέχει 320 δισεκ. κυβικά μέτρα, και πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες και για άλλα ευρήματα στην περιοχή.

«Τώρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας καλές ειδήσεις: η Τουρκία βρήκε στη Μαύρη Θάλασσα το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη προσθέτοντας πως η χώρα του έχει στόχο να μπορεί μέχρι το 2023 να το χρησιμοποιήσει και να γίνει καθαρή εξαγωγός ενέργειας.

«Περιμένουμε τα ίδια καλά νέα από τη Μεσόγειο Θάλασσα» πρόσθεσε.

 

 

Προκλητικές αναφορές για Ανατολική Μεσόγειο

Από τις δηλώσεις Ερντογάν δεν έλειψαν οι αναφορές στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον τούρκο πρόεδρο να σημειώνει εμφατικά πως «περιμένουμε τα ίδια καλά νέα από τη Μεσόγειο Θάλασσα».

«Θα εκδώσουμε κι άλλες άδειες για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Δικαιωνόμαστε με αυτά που κάνουμε» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέστησε σαφές πως θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ερευνών, ενώ επεσήμανε πως πίσω από τα «παιχνίδια» που παίζονται στη Μεσόγειο υπάρχει μεγάλη μάχη για ενεργειακούς πόρους στην περιοχή.

Άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Η ΕΕ είναι διπλοπρόσωπη. Αν συμβεί κάτι στη Μεσόγειο θα είναι κακό για την Ευρώπη. Δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα αυτό που κάνει η Ευρώπη, απλά θα μειώσει την υπόληψη της Ευρώπης».

ΠΗΓΗ