Επίδομα τροφίμων σχεδιάζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το “κύμα” ακρίβειας.

Ειδικότερα, επιπλέον στήριξη των νοικοκυριών και πολιτών που έχουν ανάγκη σε περίπτωση που υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο στήριξης των νοικοκυριών και για την ακρίβεια στα τρόφιμα ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι η όποια παρέμβαση θα πάει στον πολίτη και δεν θα χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα και αυτό άλλωστε είναι και η ευρωπαϊκή πρακτική.

Η ενδεχόμενη πρόσθετη στήριξη, θα αφορά κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τους πολίτες όσον αφορά την ακρίβεια στην ενέργεια για όσο χρειαστεί και ενδεχομένως να απαιτηθεί να διατεθούν χρήματα και από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από το Ταμείο των ρύπων.

Αναφερόμενος γενικότερα στην διεθνή οικονομική συγκυρία με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, σημείωσε ότι «θα πρέπει να μαζευόμαστε».

Την ίδια ώρα οι τιμές εξακολουθούν να τραβούν την ανηφόρα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες ανατιμήσεις σε άλευρα, δημητριακά και ζυμαρικά, καθώς και σε προϊόντα ατομικής περιποίησης. Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται και υπέρογκες αυξήσεις σε κηπευτικά λόγω και της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Όλες οι εκτιμήσεις πάντως συνηγορούν ότι οι τιμές των τροφίμων αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα για τους επόμενους 18 μήνες..aftodioikisi.gr/epido

Από xiromeropress