Ανακοίνωση για το 2° Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
Μετά την περσινή επιτυχία του 1ου Παιδικού Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 το 2ο Παιδικό καρναβάλι.
Για να είναι εφικτό να διοργανωθεί το παιδικό καρναβάλι θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10 γκρουπ . Γιαυτό θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή (γραπτώς στο Παιδικό Σταθμό Βόνιτσας ή τηλεφωνικά στο 2643022232) αυστηρά μέχρι 15 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή.
Το θέμα του αποκριάτικου γκρουπ και η συμμετοχή θα πρέπει να δηλωθούν μέχρι την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.
Το Αποκριάτικο Παιδικό Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί (αν υπάρχει το ποσοστό σε γκρουπ) στην Βόνιτσα το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 16.00μμ στον κεντρικό δρόμο με κατάληξη στην πλατεία της ΒΟΝΙΤΣΑΣ όπου θα πραγματοποιηθεί παιδικό πάρτι. Τα γκρουπ θα συγκεντρωθούν στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βόνιτσας.
Θα προβλεφθεί για τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών μετακίνηση με λεωφορείο σε συνεννόηση με τους οργανωτές των Αποκριάτικων εκδηλώσεων.
Τις στολές θα πρέπει να τις προμηθευτούν ή να τις φτιάξουν οι ενδιαφερόμενοι.
Στο κάθε γκρουπ θα δοθούν υλικά αξίας 100 ευρώ για τις στολές και την δημιουργία του θέματος.
Αναλυτικά οι Πληροφορίες για το 1ο Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι
-Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις ομάδες θα πρέπει να είναι από 3 ετών έως και 15 ετών.
-Οι ομάδες που επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην παρέλαση, είναι από Δημοτικά σχολεία ( επιτρέπονται να συμμετάσχουν στο γκρουπ των παιδιών των Δημοτικών σχολείων και παιδιά από νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς ) από ΚΔΑΠ ( Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ) ,από Πολιτιστικούς συλλόγους και από Αθλητικούς Συλλόγους και Γυμνάσια.
-Ο κατώτερος αριθμός των μελών της κάθε ομάδας είναι 20 παιδιά ( εξαιρούνται τα Δημοτικά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που έχουν λιγότερα παιδιά και που μπορούν να συμμετάσχουν το λιγότερο με 10 παιδιά)
-Κάθε ομάδα παιδιών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από τουλάχιστον δύο εμψυχωτές – συνοδούς (ενήλικες άνω των 18 ετών) μεταμφιεσμένο σύμφωνα με το θέμα της ομάδας. Στην κάθε ομάδα μπορεί να υπάρχουν 1 εμψυχωτής-σύνοδος για κάθε 5 παιδιά . Συνοδοί μπορεί να είναι γονείς , εκπαιδευτικοί , μέλη συλλόγων .
– Οι υπεύθυνοι και οι εμψυχωτές-συνοδοί κάθε ομάδας έχουν την απόλυτη ευθύνη των παιδιών που συνοδεύουν και ακολουθούν τις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής. Με την αίτηση που θα κάνει κάθε ομάδα ( τηλεφωνικά ή με fax ή γραπτώς) θα πρέπει να αποστέλλεται και το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του αποκριάτικου γκρουπ .
-Στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Παιδιών επιτρέπεται η χρήση 1 (ενός) ποδηλάτου ή ενός καροτσιού με ρόδες ( ή κάποιο μικρό τροχήλατο όχημα) , το οποίο θα είναι διακοσμημένο σύμφωνα με το θέμα της κάθε ομάδας και θα λειτουργεί ως προπομπός στην πορεία της παρέλασης.
-Μαζί θα πρέπει να υπάρχει και το αυτοσχέδιο λάβαρο με τον αριθμό και το θέμα της ομάδας, (είναι υποχρεωτικό για να διαχωρίζονται οι ομάδες και να διευκολύνεται η ασφάλεια των παιδιών).
– Τα υλικά για τις στολές που θα έχουν τα γκρουπ θα είναι αυτοσχέδιες με υλικά που θα προμηθεύονται οι γονείς των παιδιών ή μπορεί να είναι ακόμη και έτοιμες στολές .
-Η επιτροπή θα αποτελείται από 4 άτομα τα οποία θα είναι εκτός Δήμου και που θα έχουν μεγάλη εμπειρία από παιδικά καρναβάλια.
-H επιτροπή ή οι υπεύθυνοι του Δήμου θα διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν από την παρέλαση όσους δεν έχουν ρόλο συνοδού ή δεν είναι μεταμφιεσμένοι με το θέμα της ομάδας .
-Η επιτροπή θα κρίνει τους νικητές του παιδικού καρναβαλιού.
– Οι τρείς πρώτοι νικητές θα ανοίξουν το κεντρικό καρναβάλι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας «ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ 2019» που θα πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου.
– Η σειρά παρέλασης των γκρουπ καθορίζεται κατόπιν κληρώσεως .
– Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ, καπνογόνων και βεγγαλικών από τα παιδιά αλλά και από τους υπευθύνους και εμψυχωτές – συνοδούς.
– Σε όλα τα γκρουπ θα μοιραστούν κομφετί και σερπαντίνες .
-Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο – Λύκειο της Βόνιτσας και θα καταλήξει στην πλατεία της Βόνιτσας που θα στηθεί παιδικό πάρτι με μουσική αναψυκτικά ,γλυκά και πολλές εκπλήξεις .
– Κατά της διάρκεια του πάρτι στην πλατεία της Βόνιτσας θα ανακοινωθούν οι νικητές της αποκριάτικης παρέλασης .
-Θα υπάρχει δυνατότητα μεταφορά των παιδιών και των συνοδών από τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας και επιστροφή μετά το τέλος των εκδηλώσεων .
Περιμένουμε τις συμμετοχές σας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μαζί το δεύτερο Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι . Οι Απόκριες είναι η χαρά των παιδιών και μαζί θέλουμε και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καρναβάλι μόνο για παιδιά .
Εκ του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *