Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Ερχονται προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 44.000 ανέργους

Ερχονται προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 44.000 ανέργους


Τα προγράμματα της Νέας Γενιάς Κοινωφελούς Εργασίας, που υλοποιούνται στους δήμους της χώρας, για 44.000 μακροχρόνια ανέργους την περίοδο 2016-2017, θα παρουσιάσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέδριο με θέμα «Back to work now» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, στη Βιέννη.
Η κ. Αντωνοπούλου προσκλήθηκε από τον Αυστριακό υπουργό Εργασίας, Alois Stoeger, με αφορμή τα καινοτόμα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στην Ελλάδα, τα οποία αξιολογούνται από τους διοργανωτές του συνεδρίου ως μία από τις βέλτιστες πρακτικές στην Ευρώπη. Η αναπληρώτρια υπουργός θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό και τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα της Κοινωφελούς, τόσο για τους μακροχρόνια ανέργους μεγάλης ηλικίας, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.
Στόχος του συνεδρίου είναι η καταγραφή θετικών δράσεων για την υποστήριξη μακροχρόνια ανέργων, μεγάλης ηλικίας, και η ανταλλαγή προτάσεων για τη διαμόρφωση των πολιτικών απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μακροχρόνια ανέργους.
Στο συνέδριο, που διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας της Αυστρίας, συμμετέχουν εκπρόσωποι οκτώ ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν δικές τους καινοτόμες πολιτικές για την απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων.
aftodioikisi.gr

0Shares