koinofelis
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες καθώς και εποχικών σε κέντρα κοινότητας προωθούνται το επόμενο διάστημα από τα αρμόδια υπουργεία.
Οι προσλήψεις στο σύνολο φτάνουν τις 1.696 και στην περίπτωση των μονίμων θα καλυφθούν με νέο του ΑΣΕΠ.
Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε μετρό τραμ, ΗΣΑΠ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ προωθεί το υπουργείο Υποδομών. Συνολικά οι προσλήψεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα θα αφορούν στο σύνολο 996. Ειδικότερα σύμφωνα με προαναγγελία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη, η ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός), προωθεί την πρόσληψη 130 οδηγών και 170 τεχνιτών. Παράλληλα στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ (λεωφορεία και τρόλεϊ) πέρασε ρητά η πρόβλεψη προσλήψεων σε κρίσιμες ειδικότητες και προωθεί 495 προσλήψεις νέων οδηγών και 201 τεχνιτών. Οι παραπάνω ειδικότητες κρίνονται απαραίτητες για να αναδειχτούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον κοινωνικό – αναπτυξιακό ρόλο των Δημόσιων ΜΜΜ. Ο κ Σπίρτζης έχει τονίσει ότι 900 οδηγοί έχουν αλλάξει ειδικότητα, εκ των οποίων οι 400 με αποφάσεις της Διοίκησης και οι 300 με γνωμάτευση γιατρού. Γίνεται κατανοητό ότι όταν το 17% των οδηγών, το οποίο αποτελεί ρεκόρ σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες (7 – 8%), κατεβαίνει από το τιμόνι ο οργανισμός δεν λειτουργεί προς όφελος της εξυπηρέτησης του πολίτη αλλά συντηρεί τον πελατειακό μηχανισμό. Προσλήψεις στα νέα ΚΕΠ Δρομολογούνται το επόμενο διάστημα 700 προσλήψεις για τα Κέντρα Κοινότητας με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με χρηματοδότηση από προγράμματα του ΕΣΠΑ ώστε να στελεχωθούν τα νέα ΚΕΠ Αλληλεγγύης.
Στις προσλήψεις θα υπάρξει μοριοδότηση εργαζομένων που υπηρετούσαν το προηγούμενο διάστημα σε γραφεία διαμεσολάβησης των δήμων και σε δομές φτώχειας. Τα νέα ΚΕΠ θα τεθούν σε λειτουργία από τον προσεχή Οκτώβριο- Νοέμβριο. Ήδη έχει βγει η σχετική πρόσκληση από τις περιφέρειες της χώρας προς τους δήμους, κοινωφελείς επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα των δήμων ή άλλους δημοτικούς φορείς προκειμένου προτάσεις χρηματοδότησης δημιουργία και λειτουργία για 3 έτη ενός Κέντρου Κοινότητας, σε δήμους με μόνιμο πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, άνω των 10.000 κατοίκων. Χρηματοδοτούνται οι άμεσες δαπάνες προσωπικού της Κεντρικής Δομής και Παραρτήματος/ων Ρομά αν υπάρχει (δηλαδή συμβάσεις ορισμένου χρόνου πλήρους ή μερικής απασχόλησης και συμβάσεις έργου, οι οποίες (συμβάσεις έργου) αφορούν σε φυσικά πρόσωπα για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών και μόνο).
Και οι λοιπές δαπάνες για την υλοποίηση της πράξης όπως, προμήθεια αγαθών, γραφική ύλη, αναλώσιμα, λοιπές λειτουργικές δαπάνες, συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, π.χ. για καθαριότητα ή φύλαξη, δαπάνες δημοσιότητας, κ.λπ. Μηχανισμός Παρακολούθησης Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής.
Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *