ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ

Εφτιαξαν 25τμ Ελληνική σημαία με 2 τόνους πέτρα!

σιμ1

Στην πλαγιά του χωριού Ζάρκο Τρικάλων δεσπόζει η εθνική μας σημαία και πολλοί την θαύμασαν από την σχετική ανάρτηση στο facebook που ταξίδεψε σε όλη τη χώρα και καταλάβαμε όλοι μας πως όταν οι Έλληνες μονοιάζουν, τότε μεγαλουργούν. Χωρίς κανένα χρηματικό ή άλλο κίνητρο, 13 παιδιά του χωριού (από τα πολλά που ρωτήθηκαν) μεταφέρανε 75 σακιά πέτρας στην πλαγιά του λόφου του προφήτη Ηλία. Με τους 2 τόνους πέτρας καλύψαμε 25 τετραγωνικά της πλαγιάς και χρωματίζοντας τες φτιάξαμε την ελληνική σημαία. Όι πέτρες αυτές είχανε περισσέψει από την κατασκευή των 2 στρατοπέδων του χωριού που κατασκευάστηκαν μισό αιώνα πριν. Δεν ήταν εύκολο και ας φαίνεται μικρό με το μάτι!

σιμ3

Το φτιάξαμε βάζοντας πλάτη, μια λέξη που έχει ξεχαστεί από τη γενιά μας. Στο σημείο αυτό θα ήταν ορθό να ευχαριστήσουμε τους εξής νέους που έκαναν τον κόπο αυτό: Βούλγαρης Αναστάσιος Νικατσιός Σταμάτιος Μητρουλιάς Παναγιώτης Μουράτης Αλέξανδρος και Θεόφιλος Κουκούδας Δημήτριος Αγναντής Νικόλαος Βαρελάς Χρήστος Ντόντης Βαγγέλης Αμπλιανήτης Χρήστος Καματσέλος Κυριάκος και Σταμάτιος. Την ιδέα συνέλλαβε, όπως διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Παιδαγωγός” ο τελευταίος εξ’αυτών, αλλά χωρίς την βοήθεια των υπολοίπων όλα θα είχαν μείνει και πάλι στα λόγια…όπως συνηθίζεται στη χώρα μας….

σιμ2

www.elkosmos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.