Εφυγαν απο την Μόρια και κατέλαβαν την πλατεία Βικτωρίας [φωτο]!

0
175

Εφυγαν απο την Μόρια και κατέλαβαν την πλατεία Βικτωρίας [φωτο]!

Όπως έγραφε τις προηγούμενες ημέρες η ιστοσελίδα stonisi.gr 550 “πρόσφυγες,” δηλαδή αλλοδαποί με μπλε σφραγίδα στο τρίπτυχο τους, που τους έχει δηλαδή αναγνωρισθεί το δικαίωμα ασύλου και έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού, έφυγαν από τη Λέσβο με τα πλοία της γραμμής.

Στο σύνολο τους αναχωρούν με δικά τους έξοδα και δικό τους προορισμό. Δε μετακινούνται δηλαδή στα πλαίσια οργανωμένης μετακίνησης Οργανισμών όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ούτε έχουν προορισμό κάποια δομή στο εσωτερικό της Ελλάδας.

prosfiges_2
prosfiges1__1_
prosfiges1__2_
prosfiges1__3_

Εντύπωση μας έκανε η συγκεκριμένη εικόνα, μια “καημένη πρόσφυγας” η οποία από μαλλί περιποιημένο, μακιγιάζ και ντύσιμο είναι κυριολεκτικά “στην τρίχα”, σαν ηθοποιός που ποζάρει για την φωτογραφία, αν εξαιρέσει κανείς τα μικρά παιδιά που ποιος ξέρει κιόλας αν είναι και δικά της;

prosfiges1__4_

Φαγητό και ρούχα μοιράζει η Νεολαία Σύριζα 

Φαγητό και καλοκαιρινά ρούχα μοιράζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στους “πρόσφυγες και μετανάστες”, που βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στην πλατεία Βικτωρίας, έχοντας έρθει στην Αθήνα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησής τους.

Με συνεχείς δράσεις αλληλεγγύης η νεολαία της Κουμουνδούρου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης(αντισηπτικά/μάσκες/γάντια), είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια), απορρυπαντικά και συσκευασμένα τρόφιμα για να ενισχύσει τους περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες της πλατείας.

Χθες το απόγευμα οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρέθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας και πρόσφεραν 100 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού καθώς και καλοκαιρινά ρούχα, κουβέρτες, σαμπουάν, φρουτόκρεμες, μπισκότα και γάλατα μακράς διάρκειας. Με σύνθημα, «Η ανθρωπιά δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ψωμί-Στέγη-Εργασία-Ασφάλεια για όλους» κάλεσαν κάθε νέο και νέα, να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων «μετά την αναγκαστική μεταφορά τους από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης και τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ατομικής υγιεινής και καθαρισμού για τους “πρόσφυγες και μετανάστες”, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας, συγκεντρώνοντας από σήμερα τις προσφορές των πολιτών στον πολυχώρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ.