Η θρυλική Μπέμπα Μπλάνς, άφησε την τελευταία της πνοή στην κλινική της Αγίας Ελένης στους Αμπελοκήπους μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ το πρόβλημά της, μάλιστα σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της δήλωνε πως είχε σκεφτεί μέχρι και να δώσει τέλος στη ζωή της.
Μόνη, απογοητευμένη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και λίγους φίλους. Ανάμεσά τους η Ξανθή Περράκη και η Γιώτα Γιάννα που ήταν και οι μόνες, εκτός από την κόρη της την Μαργαρίτα, που την επισκεπτόντουσαν στο θεραπευτήριο που νοσηλευόταν εδώ και πολλούς μήνες δίνοντας μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Η Γιώτα Γιάννα μάλιστα ήταν και το τελευταίο φιλικό της πρόσωπο που την επισκέφθηκε προχθές το βράδυ και της έπαιξε στη φυσαρμόνικα την μεγάλη της επιτυχία «Το καράβι», το θρυλικό κομμάτι του Γιώργου Ζαμπέτα.

Η πλήρως εξασθενημένη άλλοτε μεγάλη δόξα του τραγουδιού δεν σταμάτησε να κλαίει, ενώ όταν ολοκληρώθηκε η μουσική σήκωσε όσο μπορούσε τα χέρια της για να χειροκροτήσει.
Η Μπλανς πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού τραγουδιού ερμηνεύοντας το 1966 τα τραγούδια “Μιας πεντάρας νιάτα” και “Το καράβι’ του ίδιου δημιουργού. Η Μπέμπα Μπλανς είχε τραγουδήσει με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου και τον Γιάννη Πουλόπουλο και είχε συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης, ο Γιάννης Σπανός και φυσικά τον Ζαμπέτα.
Τολμηρή στην εμφάνιση αλλά και τα λόγια της η Μπέμπα Μπλανς είχε πει στο παρελθόν σε συνέντευξη της για τις υπερβολές των θαυμαστών της.

“Είχα πάει να τραγουδήσω στο Ισραήλ και με ειδοποίησαν ότι πρέπει να φύγω από τη χώρα, γιατί δύο σημαίνοντα πρόσωπα τσακώνονταν μέχρι… θανάτου για μένα. Καμιά φορά αναρωτιέμαι: Σε μένα συνέβησαν όλα αυτά; Θυμάμαι που ένας επιχειρηματίας, πολύ γνωστής φίρμας ψωμιού, προκειμένου να μην πάω στη Μύκονο ένα Σαββατοκύριακο και να μείνω μαζί του, μου χάρισε ένα κρις κραφτ. Ήθελε να μου δώσει ή ένα διαμέρισμα ή ένα σκάφος, και εγώ προτίμησα το δεύτερο… Ποτέ όμως δεν διέλυσα σπίτια. Ποτέ δεν μπήκα ανάμεσα σε ζευγάρια. Όταν οι άντρες είναι ερωτευμένοι, κάνουν πολλά για να κατακτήσουν μια γυναίκα. Όταν όμως τους… περάσει ο έρωτας, βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Από μικρή -ίσως γιατί έχω κάποιες άσχημες μνήμες από τότε- θεωρούσα ότι υπήρχε ένας τοίχος ανάμεσα σε μένα και σε όλους τους άντρες της ζωής μου. Δεν τους μίσησα, αλλά δεν δέθηκα κιόλας μαζί τους συναισθηματικά” έλεγε το 2008.

“Τα αποκαλυπτικά ρούχα έγιναν το σήμα κατατεθέν μου από μικρή. Φορούσα πολύ ακριβές δαντέλες χωρίς σουτιέν… Ήταν ρούχα sexy, αλλά πολύ στιλάτα. Περιττό να σου πω τι γινόταν όταν έβγαινα στην πίστα. Κάποτε όταν ήμουν κοριτσάκι και τραγουδούσα στην Θεσσαλονίκη, εμφανιζόμουν στην Θεσσαλονίκη με ένα πολύ ωραίο φόρεμα με βολάν και από μέσα φόραγα λευκά σατέν βρακάκια που πάνω τους είχαν δυο “Μ”. Ήταν τότε που είχα βγει με το ψευδώνυμο Μπέμπα Μπλανς και γινόταν το σώσε με αυτό το φόρεμα” έλεγε.
πηγες iefimerida.gr
cnn.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *