Για «απαράδεκτη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Αγρινίου αναφορικά με  απόσπαση του Οφθαλμίατρου κ. Ζαφειράκη σε Νοσοκομείο της Αθήνας» κάνει λόγο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς.

Κάνει λόγο μάλιστα ο κ. Σαλμάς για  προσωπικά συμφέροντα και  παρασκήνια και υποστηρίζει πως η απόφαση ελήφθη παρά την αντίθετη γνώμη της Αναπληρώτριας Διοικήτριας.

Ο κ. Σαλμάς καλεί «το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αγρινίου να αποφασίζει με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και όχι την νοοτροπία μικρό εξυπηρετήσεων» και ζητά από τον διοικητή της 6ης υγειονομικής  περιφέρειας  Γιάννη Καρβέλη «να μην υιοθετηθεί η απαράδεκτη απόφαση».

Θυμίζουμε πως το Νοσοκομείο παραμένει επί της ουσίας ακέφαλο για έξι μήνες καθώς δεν ορίσθηκε ακόμη ο αντικαταστάτης του πρώην διοικητή που εξωθήθηκε σε παραίτηση με αφορμή το ζήτημα της απόλυτης θνητότητας στη ΜΕΘ COVID, κατάσταση που εκθέτει την πολιτική ηγεσία.

Όσα εξάλλου περιγράφει ο βουλευτής της ΝΔ μαρτυρούν μια ζοφερή κατάσταση αλλά έχει και ο ίδιος το χρέος εν καιρώ να ονοματίσει τα προσωπικά συμφέροντα που στηλιτεύει.

Η ανακοίνωση του Μάριου Σαλμά:

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Καθηγητής κος Μάριος Σαλμάς  επικοινώνησε σήμερα με τον διοικητή της 6ης υγειονομικής  περιφέρειας κύριο Γιάννη Καρβέλη προκειμένου να του ζητήσει  να μην υιοθετηθεί η απαράδεκτη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Αγρινίου αναφορικά με την απόσπαση του Οφθαλμίατρου κ. Ζαφειράκη από το Νοσοκομείο Αγρινίου σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη παρά την αντίθετη γνώμη της Αναπληρώτριας Διοικήτριας που προς τιμήν της έβαλε πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα και τα παρασκήνια την ανάγκη της εξυπηρέτησης των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας στο Νοσοκομείο Αγρινίου και ιδιαίτερα για τις παθήσεις των ματιών.

Αν εκτελούνταν η απόφαση αυτή οι πολίτες του νομού θα στερούνταν τις υπηρεσίες ενός γιατρού ο οποίος διενεργεί εκατοντάδες επεμβάσεις  για καταρράκτη ετησίως και παρά τις υπεύθυνες υπηρεσίες των άλλων οφθαλμίατρων θα δημιουργούνταν σοβαρό πρόβλημα.

Ο κύριος Σαλμάς καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αγρινίου να αποφασίζει με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και όχι την νοοτροπία μικρό εξυπηρετήσεων. Γιατί κάπως έτσι αδικείται η όλη προσπάθεια που καταβάλει τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι  του  Νοσοκομείου.

Ο Βουλευτής έχει εξάλλου δεσμευτεί ότι όσο και αν χρειαστεί  να γίνεται δυσάρεστος θα προστατεύει το δικαίωμα  στην  επαρκή περίθαλψη  των  πολιτών του νομού.

Από xiromeropress