ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Το Κεραμαριό πήρε το όνομά του από την τοποθεσία της περιοχής. Βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Δρακότρυπας του Δήμου Μουζακίου μέσα σε ένα εξαιρετικό τοπίο. Κατασκευάστηκε σε ένα χώρο έκτασης 30 στρεμμάτων περιτριγυρισμένο με πολλά πλατάνια δίπλα από το ποτάμι της περιοχής.
Επισκεφθείτε τις 12 αυτόνομες παραμυθένιες κατοικίες του Κεραμαριό. Η διακόσμηση είναι εναρμονισμένη με την τοπική παράδοση και έχουν επιλεχθεί απαλοί χρωματισμοί που ξεκουράζουν τον επισκέπτη.




Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους έγκειται, όχι απλά στην χρησιμοποίηση της τοπικής ποταμίσιας πέτρας και του ξύλου, αλλά στην ανάδειξη του δέντρου ως βάση της αρχιτεκτονικής ιδέας. Η κύρια είσοδος της κάθε κατοικίας είναι ένα δέντρο! Στον εσωτερικό χώρο δέντρα σου δίνουν την εντύπωση ότι στηρίζουν την σκεπή, ενώ κορμοί δέντρων έχουν μετατραπεί σε τραπέζια, καθίσματα και τζάκια.
Η πέτρα του παρακείμενου ποταμού διακοσμεί την κάθε κατοικία τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί μια χαμηλή πισίνα ανάλογης αρχιτεκτονικής που πλαισιώνεται από γκαζόν και πέτρινα μονοπάτια. Στο γύρω χώρο κινούνται ελεύθερα διάφορα ζώα όπως κοτόπουλα, κουνέλια, ελάφια, παγώνια, σκιουράκια και πόνυ.

Η ΚΟΥΖΙΝΑ
• Παραδοσιακές συνταγές σε ορεκτικά, πίτες κτλ
• Φαγητά της ώρας
• Ιδιαίτερες συνταγές του μάγειρα
• Μαγειρευτά φαγητά
Όλα τα υλικά προέρχονται από παραγωγούς της περιοχής εξασφαλίζοντας έτσι τη φρεσκάδα τους και τη γεύση στα πιάτα σας.
ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Εκπληκτικό,εξαιρετικό,βγαλμένο από παραμύθι,τέλειο,απλά υπέροχο,επίγειος Παράδεισος,ιδιαίτερη ομορφιά,άψογη ταβέρνα,ξεκούραση,επιστροφή στη φύση!!!
ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Sofia A
Πρωτομαγιά
Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια να περιγράψω το κεραμαριο…. Τι να πρώτο πεις….. Τα σπιτάκια απλά βγαλμένα από παιδικό παραμύθι…. Με όλες τις ανέσεις και παροχές αλλά με την δική τους μοναδικότητα… Κορμός δέντρου για πόρτα.. Όλα με ξύλο και πέτρα… Ο περιβάλλον χώρος μαγικός!!! Μέσα στα δέντρα… Με το νερό από το ποτάμι να το ακούς να ρέει… Τα χελιδονια να τιτιβιζουν… Και για το τέλος… Το καλύτερο ελεύθερα ζωάκια να έρχονται μπροστά στο μπαλκόνι και στους γύρω χώρους… Πανέμορφα ελαφια…!!! Να έρχονται να τα ταιζεις ( μια συμβουλή αν αποφασίσετε να πάτε πάρτε μήλα μαζί σας, θα με θυμηθείτε!) ένα πρωινό από τοπικά υλικά.. Χειροποίητα και βέβαια του χωριού πρωινό όπως και αξίζει σε ένα τέτοιο μέρος, το οποίο στο φέρνουν στο σπιτάκι να το απολαύσεις στο μπαλκόνι σου!!! Η ταβέρνα καταπληκτική! Απίστευτα ωραία φαγητά… Και πολύ καλές τιμές! Κάτσαμε τρεις μέρες και ήταν τέλεια!!
ΕΛΕΝΗ Χ
Παραμυθένιο μερος
Μια λέξη χαρακτηρίζει αυτό το μέρος… παραμύθι!!! Με το που μπαίνεις μέσα στο χωρο ξεκινά ένα ονειρεμένο τοπίο απο ξύλινες κατοικίες μέσα στο πράσινο και τους ήχους απο το ποτάμι να σε ηρεμούν. Τα σπιτάκια είναι απο ξύλο και το κάθε ένα διαφορετικά διακοσμημένο. Εμείς όσες φορές πήγαμε μείναμε στο Νο 1. Το μπάνιο θεϊκό με πέτρα στον τοίχο που πέφτει απο μέσα τους καταρρακτης! Τεράστιο κρεβάτι και ζεστός χώρος. Τα ελαφάκια και τα πονυ ήταν μπροστά στο σπίτι και περίμεναν τα μπισκότα τους! Εχει και ένα γαϊδούρι το οποίο έμπαινε στην κουζίνα και άντε να το βγάλεις έξω! Και το πρωινό πλούσιο με δικά τους υλικά και το φαγητό που φάγαμε εκπληκτικό! Θα μπορούσα να γράφω συνέχεια για το Κεραμαριο αλλά σας αφήνω να δείτε και εσείς κάτι! Πρέπει όλοι να πάτε εκεί και ειδικά όσοι έχετε παιδάκια. Κάθε φορά που φεύγουμε ρωτάνε τα παιδιά μου πότε θα ξαναπάμε! Απλά ζεις ένα όνειρο!!!!!! Και μην ξεχάσετε πολλά πολλά μπισκότα!!!!!
GEORGIA A
Απλά υπέροχο!!!
Ένας μοναδικός ξενώνας μέσα στη φύση, κάθε δωμάτιο του οποίου είναι ένα μικρο πετρόκτιστο σπιτάκι με κουζίνα, μπάνιο και τζακούζι μέσα στο δωμάτιο, δωρεάν ιντερνετ και δωρεάν φακελάκια καφέ και τσαγιού, πιάτα και ποτήρια μέσα στο δωμάτιο. υπέροχη πεντακάθαρη πισίνα την οποία χρησιμοποιούν μόνο οι διαμένοντες στον ξενώνα.πρωινό της αρεσκείας μας το οποίο ετοιμαζόταν εκείνη την ώρα με φρέσκα υλικά και το οποίο απολάμβανες στην υπέροχη ταβέρνα που υπάρχει δίπλα στον ξενώνα…υπέροχο καλομαγειρεμένο φαγητό και άψογη εξυπηρέτηση!!! μπράβο τους και πάλι μπράβο τους!!!

πηγη https://karditsas.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *