Η Ακρίτα θυμίζει στον Άδωνη τι έκαναν οι βουλευτές της ΝΔ το 1982 όταν ψηφιζόταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης

0
1773

Η Ακρίτα θυμίζει στον Άδωνη τι έκαναν οι βουλευτές της ΝΔ το 1982 όταν ψηφιζόταν η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος έγραψε στο twitter πως «η σημαντική στιγμή της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ξεκαθάρισε προς την αριστερά ότι πρέπει να παύσει να μονοπωλεί την εθνική αντίσταση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι έλληνες και όχι μόνο η αριστερά.»
Και τότε η Έλενα Ακρίτα «πήρε το όπλο της» και έσφαξε με το βαμβάκι τους πάντες. Αρχικά είπε ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης έμαθε την ιστορία από την ταινία «μια γυναίκα στην αντίσταση με την Καρέζη»

Στη συνέχεια όμως απασφάλισε κανονικά και θύμισε στη ΝΔ πως είχαν αντιδράσει οι βουλευτές της όταν το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε φέρει στη Βουλή την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Τότε σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) είχε αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Γράφει λοιπόν η Ακρίτα: «Επειδή – με τους ‘σκοπίμως ανιστόρητους’ της ΝΔ που θέλουν να καρπωθούν την Εθνική Αντίσταση – θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε. Όταν το 1982 ο Ανδρέας Παπανδρέου πέρασε το νομοσχέδιο για την Αναγνώριση της Ε.Α., σύσσωμοι οι ΝΔκράτες βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα. Ιστορική έχει μείνει η στιχομυθία του τότε αρχηγού τους Ευαγγελου Αβερωφ με τον Χαρίλαο Φλωράκη.
Αβερωφ. «Με το νομοσχέδιο δίνετε συγχωροχάρτι στο ΚΚΕ!»
Φλωράκης: «Το ΚΚΕ δεν χρειάζεται κανένα συχωροχάρτι, γιατί απλούστατα δεν βαρύνεται με συνεργασία με τον εχθρό και προδοσία».

topontiki.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here