Η Ελλάδα παρακολουθεί τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας-Οι Τούρκοι ετοιμάζουν αναγνώριση Κατεχομένων με βοήθεια της Μόσχας
δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ για “ΤΔΒΚ” σχετικά με τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις, οι Τούρκοι βουτάνε την ευκαιρία από τα μαλλιά και ετοιμάζουν αναγνώριση του Βόρειο τμήματος σε κράτος από Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν και υπόλοιπες τουρκόφωνες χώρες.

«Η ΤΔΒΚ ανακηρύχθηκε μονομερώς στο βορρά», είπε ο Λαβρόφ. “Κανείς δεν αρνείται ότι είναι μέρος του διαλόγου με την ελληνοκυπριακή πλευρά», κατέληξε ο ίδιος, δίνοντας πάσα στην Άγκυρα για τα περαιτέρω.

ς
Σήμερα, ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης , και αντιπρόεδρος του Κόμματος “Πατρίδα”, Χασάν Κορκμαζτζάν είπε ότι η Τουρκία πρέπει να αδράξει αυτή την ευκαιρία και ζήτησε την εισαγωγή του θέματος της ΤΔΒΚ, για …αναγνωρίση.

Ο Korkmazcan είπε: «Είναι βασική αρχή της τουρκικής κρατικής παράδοσης η αξιολόγηση των γεγονότων από στρατηγική άποψη σε περιόδους έντονων διεθνών συγκρούσεων.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η διαδικασία της παγκόσμιας αλλαγής περνάει από μεγάλες θυσίες.
Πρέπει να κάνουμε κάθε μας βήμα από μια θέση που θα φροντίζει για την επιβίωση της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Επειδή η χώρα μας βρίσκεται υπό την ξεκάθαρη και πρωταρχική απειλή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού μετά την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, το ΝΑΤΟ έχει πλέον μετατραπεί σε πλατφόρμα για την επέκταση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Η συμμαχία προσπαθεί να περικυκλώσει την Τουρκία, άρα είναι για εμάς η μεγαλύτερη απειλή.

Η δήλωση του Σεργκέι Λαβρόφ είναι μια ευκαιρία και για την Τουρκία. Η αναφορά της Ρωσίας στην “ΤΔΒΚ”, η οποία ξεκίνησε επιχείρηση κατά του σχεδίου πολιορκίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επιβάλλει στην Τουρκία την ευθύνη για την προώθηση του ζητήματος της αναγνώρισης του κομματιού αυτού.

Η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει σε ένα ολοκληρωμένο μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ για τη δική της ασφάλεια. Θα πρέπει να εισαχθεί το θέμα της αναγνώρισης της ΤΔΒΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική είναι και η πρόταση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ να επισημοποιηθεί η τριμερής συμμαχία Τουρκίας, Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν.

Ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Ersin Tatar ασκεί ήδη την πολιτική της προώθησης του θέματος της αναγνώρισης της ΤΔΒΚ στην ατζέντα του. Όλος ο τουρκοκυπριακός λαός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία», κατέληξε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα, ο καθηγητής του Τουρκικού Πανεπιστημίου Maltepe Hasan Unal είχε δηλώσει ότι ”η Τουρκία και η Ρωσία μπορούν να συνάψουν συμφωνία για την Κριμαία και η Άγκυρα θα αναγνωρίσει τη ρωσική χερσόνησο σε αντάλλαγμα με αναγνώριση της Μόσχας των Κατεχομένων ως ανεξάρτητο κράτος.”

Σε συνέντευξή του στο Lente.ru, ο καθηγητής είπε ότι ”η Ρωσική Ομοσπονδία θα μπορούσε να ηγηθεί του κινήματος για την αναγνώριση των Κατεχομένων”. Πρόσθεσε επίσης ότι μια ενωμένη Κύπρος θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό είναι αντίθετο με τα συμφέροντα της Ρωσίας.”

Δεν πρέπει κανένας στην πατρίδα μας να αμφισβητεί ότι οι Τούρκοι δεν θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο την δήλωση του Λαβρόφ για την Κύπρο.

Η Τουρκία θα βρει οποιαδήποτε άνοιγμα και ευκαιρία της παρουσιαστεί, και θα προσπαθήσει να αναγνωριστούν τα Κατεχόμενα ως “κράτος”, με ρωσική ή άλλη βοήθεια, προκαλώντας μία ακόμα οδυνηρή ήττα για τον ελληνισμό.
pentapostagma.gr

Από xiromeropress