Η ιστορία του παππού που είναι 101 ετών καιμας δίνει μάθημα ζωής!

0
219


Ίσως να τον έχουμε δει στο διαδίκτυο. Αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουν το όνομα του και τι κάνει. Έχει την μεγαλύτερη καρδιά και δίνει το μεγάλο παράδειγμα για το πως μπορεί κάποιος να μείνει ευγενικός και πραγματικά γενναιόδωρος μέσα σε αυτήν την τρέλα του σημερινού κόσμου!
Το όνομά του είναι Dobri Dobrev, γνωστός σαν ο παππούς Dobri. Ζει σε ένα μικρό χωριό της Βουλγαρίας και είναι 101 χρονών.
Αυτός ο ταπεινός άνθρωπος, σε όλη του την ζωή μαζεύει δωρεές και τις δίνει σε αγαθοεργίες, γιατί το βλέπει σαν αποστολή του να βρίσκει πόρους για την αναστήλωση εκκλησιών και μοναστηριών σε όλη την Βουλγαρία.
Ο παππούς Dobri δεν κρατά ούτε δεκάρα από τα χρήματα που του δίνουν οι άνθρωποι. Ζει με τα 100 ευρώ σύνταξη τον μήνα και κάποια βοήθεια που δέχεται σε ρούχα και προϊόντα.

Το 2010, ένα Βουλγαρικό κανάλι γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevsky στην Σόφια. Ο δημοσιογράφος που ερευνούσε σχετικά έγγραφα, έκανε για συνταρακτική ανακάλυψη. Η πιο μεγάλη δωρεά, 20.000 ευρώ, την είχε κάνει ένας γέρος ζητιάνος, ο Grandpa Dobri.
Ο παππούς Dobri βοηθά όποιον τον έχει ανάγκη. Μια φορά,πλήρωσε τους λογαριασμούς ενός ορφανοτροφείου που δεν είχε φως και θέρμανση. Πάντα βοηθά τους πιο άτυχους και δίνει τα χρήματά του στους άστεγους.

Ποιος ξέρει πόσες άλλες ευγενικές πράξεις έχει κάνει αυτός ο μεγάλος άνδρας; Πιθανώς δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί ο Άγιος του Bailovo, δεν μιλά ποτέ για αυτές.
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here