Οι κτηνοτρόφοι, μαζί με συναδέλφους τους από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, έφτασαν στο κτίριο με πομπή οχημάτων (τρακτέρ, φορτηγά, αγροτικά κλπ) , έχυσαν γάλα και άχυρο (η επιλογή της ζωοτροφής διόλου τυχαία , όπως επισήμαναν) για να διαμαρτυρηθούν για τα γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα (ασφαλιστικό, φορολογικό κλπ) αλλά και τα ειδικότερα που “καίνε” τον κτηνοτροφικό τομέα , όπως το κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος, οι “ελληνοποιήσεις” κτηνοτροφικών προϊόντων, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή επιδοτήσεων, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών σταυλικών εγκαταστάσεων, ειδικά από το Δασαρχείο της Αμφιλοχίας κλπ.
Από την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Λύτρας συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους και τους θύμισε πως υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμπαράστασης στα αιτήματα τους.
Στην συγκέντρωση μίλησε ο Τ. Μολώνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας και χαιρέτισε ο Κ. Πουρνάρας, από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου. Να θυμίσουμε πως εκπρόσωποι των μπλόκων Κεφαλόβρυσου και Βόνιτσας, συμμετέχουν σήμερα στην συνελευση που γίνει στο μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων.agriniopress.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *