Δεν είναι όλες οι πυραμίδες αρχαίες. Η συγκεκριμένη μυστηριώδη πυραμίδα κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, και έχει προκαλέσει κάποια ίντριγκα.

Συχνά ονομάζεται ως η πυραμίδα «Τέλος του κόσμου«, και βρίσκεται σε μια απομονωμένη αγροτική περιοχή στη Βόρεια Ντακότα. Η εγκατάσταση αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960 για να παρακολουθεί τους εισερχόμενες σοβιέτ (ή κάποιους elses) πυραύλους που θα απειλούσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πυραμίδα της Νεκόμα αποτελεί μέρος του συμπλέγματος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που είναι γνωστές ως συγκρότημα διασφάλισης Stanley R. Mickelsen. Μέσα στην πυραμίδα είχε εγκατασταθεί το ραντάρ που σάρωνε όλη την εναέρια περιοχή των ΗΠΑ, για τον εντοπισμό αερομεταφερόμενων αντικειμένων που ενδεχομένως θα αποτελούσαν απειλή.

Επίσης, στην πυραμίδα ήταν εγκαταστημένοι 30 πύραυλοι Spartan και 16 μικρότερου βεληνεκούς.

Σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου από τη λειτουργία της, στις 10 Φεβρουαρίου του 1976, η περιοχή απενεργοποιήθηκε πλήρως, έπαψε δηλαδή να λειτουργεί. Ωστόσο, το ραντάρ παραμένει σε λειτουργία και σήμερα ως μέρος ενός περιμετρικού συστήματος ασφάλειας.

Από xiromeropress