Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Η Ρωσία ετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε μορφή γιαουρτιού

Η Ρωσία ετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε μορφή γιαουρτιού

Η Ρωσία ετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε μορφή γιαουρτιού
Επιστήμονες του Ινστιτούτου Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας αναπτύσσουν ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού SARS-Cov-2, το οποίο θα είναι σε μορφή γιαουρτιού. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, επικεφαλής του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και ακαδημαϊκός, Βλαντίμιρ Τσεκόνιν, αυτή τη στιγμή το εμβόλιο βρίσκεται στο στάδιο των προκλινικών δοκιμών.

Στη συνάντηση του Προεδρείου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο Βλαντίμιρ Τσεκόνιν ενημέρωσε πως πρόκειται για «ένα εμβόλιο που χορηγείται από το στόμα κατά του SARS-CoV-2, το οποίο αναπτύσσεται στο Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής στην Αγία Πετρούπολη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τις μεθόδους γενετικής μηχανικής και ενσωμάτωσαν την πρωτεΐνη S – εξαιτίας της οποίας ο νέος κορονοϊός προσβάλει τα κύτταρα – στην επιφάνεια των προβιοτικών, των «καλών» μικροοργανισμών που ωφελούν τον οργανισμό και ειδικά το πεπτικό σύστημα. «Το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ως γαλακτοκομικό προϊόν».

Ο Τσεκόνιν διευκρίνισε επίσης ότι το εμβόλιο υποβάλλεται σε προκλινικές δοκιμές.
ΠΗΓΗ