Καθόλου ενθαρρυντικά για το μέλλον δεν είναι τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, με την Αιτωλοακαρνανία να μην αποτελεί εξαίρεση. Μάλιστα η Αιτωλοακαρνανια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, είναι ενδεχομένως μια από τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας με το μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα
Συγκεκριμένα, μέσα στο 2017 έχουν καταγραφεί , με βάση τους σχετικούς πίνακες του ΥΠΕΣ στην Αιτωλοακαρνανία 2.593 θάνατοι και μόλις 776 γεννήσεις. Ο Δήμος Αγρινίου κατέχει την «πρωτιά» με 1024 θανάτους και 719 γεννήσεις. Στη δεύτερη θέση ο Δήμος Μεσολογγίου με 422 θανάτους και μόλις 55 γεννήσεις, ενώ από εκεί και πέρα η συγκριτική διαφορά θανάτων-γεννήσεων στους υπόλοιπους δήμους είναι χαοτική.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία σχετικά με τα διαζύγια, τους γάμους, αλλά και τα σύμφωνα συμβίωσης. Πάντως, είναι προφανές πως τα στοιχεία , τουλάχιστον ως προς τις γεννήσεις, παρουσιάζουν έλλειμμα και κενά σε Δήμους όπως η Ναυπακτία. Αντίθετα στον Δήμο Αγρινίου, τα στοιχεία όπως φαίνεται, είναι πλήρη.
Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον πίνακα που ακολουθεί:

Δείτε τα στατιστικά στοιχεία των δυο προηγούμενων ετών (2015 και 2016):

Agriniopress Home

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *