Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Η τρυφερή μητέρα και ψυχρή δολοφόνος που εκτέλεσε εξι ανήλικα παιδιά στην...

Η τρυφερή μητέρα και ψυχρή δολοφόνος που εκτέλεσε εξι ανήλικα παιδιά στην σειρά!

ernaetu
Η Erna Petri επέστρεφε στο σπίτι της έπειτα από βόλτα για ψώνια στην κοντινή πόλη, όταν είδε με την άκρη του ματιού της κάτι που της τράβηξε την προσοχή: έξι μικρά αγόρια, σχεδόν γυμνά, κουλουριασμένα και τρομοκρατημένα στην άκρη του δρόμου.
Παντρεμένη με ανώτερο αξιωματούχο των Ες Ες, η 23χρονη κατάλαβε αμέσως ποιοι ήταν: οι Εβραίοι για τους οποίους είχε ακούσει, που το είχαν σκάσει από τραίνο που τους μετέφερε στα στρατόπεδα εξόντωσης.
erna-petri
Ως μητέρα και η ίδια, με δύο δικά της παιδιά, πήρε τα αγόρια, που έτρεμαν και λιμοκτονούσαν, στο σπίτι της, τα ηρέμησε και τους έδωσε φαγητό να φάνε. Ύστερα οδήγησε και τα έξι στο δάσος -ο μικρότερος ήταν έξι ετών και ο μεγαλύτερος δώδεκα- τα έβαλε στη σειρά και τα πυροβόλησε το ένα μετά το άλλο, στον αυχένα.
Αυτός ο σχιζοφρενικός συνδυασμός της τρυφερής μητέρας και της ψυχρής δολοφόνου αποτελεί ένα αίνιγμα που ρίχνει ένα διαφορετικό φως στη σκληρότητα του Γ’ Ράιχ.
Επειδή, όπως αναφέρει η Daily Mail με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Hitler’s Furies: German Women In The Nazi Killing Fields», η Erna δεν αποτελεί παρέκκλιση. Η ιστορικός του Ολοκαυτώματος Wendy Lower αποκαλύπτει στο βιβλίο την εμπλοκή δεκάδων χιλιάδων Γερμανίδων σε μαζικές, τερατώδεις δολοφονικές ενέργειες, από αυτές που το «ασθενές φύλο» δεν θεωρείται ικανό να διαπράξει. newsbeast.gr

0Shares
LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ