Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΘάνος Μωραΐτης: «Ντροπή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το περιστατικό με το ασθενοφόρο....

Θάνος Μωραΐτης: «Ντροπή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το περιστατικό με το ασθενοφόρο. Η Δημόσια Υγεία του Νομού μας υποβαθμίζεται διαρκώς»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό με το ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο που το σπρώχνουν πολίτες, διασώστες και αστυνομικοί για να πάρει μπροστά και να μεταφέρει τον τραυματία. Όπως τόνισε, «εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση»…..

«Δυόμισι χρόνια αναδεικνύουμε τις ελλείψεις και απαιτούμε έμπρακτη λύση των προβλημάτων, με μία κυβέρνηση αδιάφορη για την Αιτωλοακαρνανία, ανάλγητη και εμμονική με τις βλέψεις της και την ανυποχώρητη ατζέντα της για τη Δημόσια Υγεία και τις ΣΔΙΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Κυβέρνηση και Υπουργείο “αγρόν αγοράζουν”, αφήνοντας τον τόπο μας, τους υγειονομικούς, τους διασώστες και τους πολίτες, επί ξύλου κρεμάμενους», υπογράμμισε, απαιτώντας «άμεση στελέχωση, λειτουργικά οχήματα και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ εδώ και τώρα, δίχως την παραμικρή καθυστέρηση».
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:
«Το περιστατικό με το ασθενοφόρο που το σπρώχνουν πολίτες, διασώστες και αστυνομικοί για να πάρει μπροστά και να μεταφέρει τον τραυματία εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.
Η πλήρης υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και όλων των δομών μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο εμφανής, ακόμη και στους πιο δύσπιστους.
Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια – από την αρχή της υγειονομικής κρίσης δηλαδή – που ζητάμε επισταμένως ενίσχυση, τόσο των δύο Νοσοκομείων μας, όσο και των Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλο το Νομό.
Δυόμισι χρόνια που αναδεικνύουμε τις ελλείψεις και απαιτούμε έμπρακτη λύση των προβλημάτων, με μία κυβέρνηση αδιάφορη για την Αιτωλοακαρνανία, ανάλγητη και εμμονική με τις βλέψεις της και την ανυποχώρητη ατζέντα της για τη Δημόσια Υγεία και τις ΣΔΙΤ.
Το ότι τα ασθενοφόρα πρέπει να λειτουργούν και να εγγυώνται την ταχύτερη δυνατή διακομιδή ασθενών και τραυματιών είναι αυτονόητο για κάθε νοήμονα πολίτη. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι για την κυβέρνηση και το Υπουργείο, που “αγρόν αγοράζουν”, αφήνοντας τον τόπο μας, τους υγειονομικούς, τους διασώστες και τους πολίτες επί ξύλου κρεμάμενους.
Τα αστεία τελείωσαν.
Δε θα επιτρέψουμε να ξαναδούμε εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, πόσο μάλλον στο Νομό μας, εις βάρος της υγείας των ανθρώπων του.
Απαιτούμε άμεση στελέχωση, λειτουργικά οχήματα και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ εδώ και τώρα, δίχως την παραμικρή καθυστέρηση!»