Προϋπολογισμός ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ !

Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Δήμος Ξηρομέρου αναμένεται σήμερα, μεσούντος του χρόνου, να αποκτήσει προϋπολογισμό για το έτος 2022, καταγράφοντας, ταυτόχρονα, ιστορική αρνητική επίδοση στα χρονικά της σύγχρονης Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΗ πρωτοφανής υστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού προγράμματος από μόνη της καταδεικνύει, με τον πιο σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο ,την ανίατη ασθένεια από την οποία πάσχει, στο σύνολό του, το αυτοδιοικητικό σύστημα και όσοι το απαρτίζουν και πρωταγωνιστούν στην κατάντια στην οποία έχει περιέλθει, συμπαρασύροντας τον τόπο στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική μιζέρια, που όμοιά της θα δυσκολευτεί κάποιος να συναντήσει, σε άλλο μέρος της χώρας.

 
Αν λοιπόν , το Ξηρόμερο βρίσκεται εδώ που βρίσκεται αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα των πρακτικών, των μεθοδεύσεων και της άρρωστης κουλτούρας την οποία ενστερνίζονται και έχουν κάνει κτήμα τους οι τοπικοί παράγοντες ενώ ανεύθυνα και ‘’ελαφρά τη καρδία’’ τους ακολουθούν , δυστυχώς, αρκετοί συμπολίτες μας, αντί να τους εξαποστείλουν.
 
‘’Φταίει και ο ίδιος ο λαός, που είναι μαραζιάρης’’, όπως λέει και ο εθνικός μας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος.
 
Αλλά γι αυτό το θέμα, εν καιρώ θα έχουμε πολλά να πούμε, γιατί βλέπετε το πολιτικό κόστος δεν αφορά όλους, παρά μόνο εκείνους, που προσμετρούν και συνυπολογίζουν τα πάντα με μοναδικό τους κριτήριο, αποκλειστικά το δικό τους όφελος.
 
Σε ότι αφορά στη σημερινή συνεδρίαση ( 8μμ) , αναμένεται να κυλήσει ομαλά, αφού ούτως ή άλλως ο προϋπολογισμός θα ‘’περάσει’’ ακόμη και ως προϋπολογισμός μειοψηφίας. Αρκεί δηλαδή ακόμη και μία θετική ψήφος, μετά τις δύο αποτυχίες υπερψήφισής του, σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία. Θα πρόκειται, ασφαλώς, για μία πολιτική ήττα ολκής για την πλειοψηφούσα παράταξη και προσωπικά για τον Δήμαρχο κ. Τριανταφυλλάκη, που δεν θα μπορεί να είναι υπερήφανος για ένα προϋπολογισμό μειοψηφίας.
 
Μέχρι τη στιγμή, που γράφονταν οι γραμμές αυτές, οι θετικές ψήφοι υπολογίζονταν στις 10 με 11. Ασχέτως, πάντως, του αποτελέσματος, επί του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, θα κρέμεται η ‘’Δαμόκλειος Σπάθη’’ του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που, ενδέχεται να ανατρέψει τα πάντα. Ήδη, η συστημένη επιστολή με την προσφυγή του κ. Στάικου έχει φθάσει στο Ανώτατο Ελεγκτικό Όργανο, το οποίο καλείται, εντός ενός μηνός να αποφανθεί επί του θέματος προσφυγής.
 
Πάντως, ο Ελεγκτής Νομιμότητας, όπου προσέφυγε ο κ Γαλούνης κοινοποίησε στο Δήμο την προσφυγή, ο οποίος καλείται μέχρι τέλους του μήνα να δώσει εξηγήσεις για τα όσα καταγγέλλει ο αρχηγός της Μείζονος αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά τις απευθείας αναθέσεις και το περίφημο κονδύλι των 500.000 ευρώ.

Από xiromeropress